Marof



    Pozabili geslo?
Registriraj se!
26.05.2017 | 11:17    
  Vinarji
  Sommelierji
  Enologi
  Trsničarji
  Združenja
  Vinoteke
  Turizem
  Sorodno - dobrote
  Gostinci
  Spisek vin
  Zgodovina
  Sorte
  Vino x 100
  Zemljevid
  Ocenjevanja
  Letniki
  Kakovosti
  Vino k jedem
  Vino v kuhinji
  Strežba sommelierja
  Kozarci
  Zamaški
  Arhivi vin
  Pripomočki
  Vinogradnikov nasvet
  Enologov nasvet
  Tržnikov nasvet
  Sommelierjev nasvet
  Promocije
  Etikete
  Pravilniki
  Zakon
  Oglaševanje
  Embalaža
  Steklenice
  Vinski dogodki
  Ankete
  Fotogalerija
  Galerija etiket
  Galerija sort
  Press središče
  Naklonjeni
  Objavili so
  Vinoljubi
  Gostinci
  Vinarji
  Sommelierji
  Nagradna igra
  Pregovori
  Vinska kraljica
  Puzzle
  Karikatura
  Zdravljica
  Povezave
  Knjiga gostov

Status

Zavod
SloVino club
pULLUS
www.sommelier-slovenije.si
REVIJA PET ZVEZDIC
Pomurski sejem d.d.
Ptujska klet d.o.o.
Okusi Viapvske 2017
Sommelier Selection
Strast Čokolade
Sommelierji priporočajo
WEXIODISK
Rogaška
Radenska
VINsi
pULLUS
Praga 2017
Marof
Zlati grič
   Slovino > Novice

Novice

Pomlad je čas za festival "Okusi Vipavske"
 Objavil: Urednistvo | 04-05-2017 07:37
Najbolj okusen festival na Vipavskem je danes, lahko rečemo, že tradicionalen festival Okusi Vipavske. Zakorakal je v drugo desetletje in nas pričakuje na vseh koncih Vipavske doline v novi pomladni izdaji. Organizacija dogodkov v okviru festivala je tudi tokrat v rokah Razvojne agencije ROD Ajdovščina, ki festival okusov pripravlja v sodelovanju z vipavskimi vinarji.
Vrhunec festivala bo zagotovo tudi letos dvodnevni dogodek na Dvorcu Zemono, ko se bodo na enem mestu predstavili številni vinarji iz Vipavske doline, poleg njih pa tudi mojstri kulinarike in proizvajalci domačih posebnosti.

Nedelja, 14. in ponedeljek, 15. maj bosta dneva, ko bo vina v pokušino postavilo kar 37 vipavskih vinarjev. V teh dveh dneh se bodo zvrstile številne degustacije, predstavitve in mnoga eno gastronomska doživetja.

Posebnost tokratnih Okusov Vipavske bodo mnoge izjemno zanimive predstavitve. Spoznali boste, kako lahko spečete kruh s kislim testom ali kako pripravite joto iz repe tropinke v kar šestih dejanjih. Obiskali nas bodo mojstri iz Neaplja, ki je domovina priljubljene pice in izvrstnih sladic, ter nam približali posebne okuse, ki vodijo iz tradicije v gostoljubnost. Če pa prisegate na zelišča in čaje iz njih, dobrodošli na predstavitvi z naslovom Gorski zeliščni čaji.

To pa še niso vsi okusi, ki bodo sredi maja prevevali Dvorec Zemono. Vipavska tržnica, ki vsako leto popestri dogajanje festivala, bo tudi tokrat ponudila domače sire, olja, mesnine, med, pecivo in še kaj.

Osrednji del Okusov Vipavske je vedno namenjen vipavskim vinarjem in vinu, ki ga pridelujejo. V okušanje ponudijo najboljše iz svojih kleti. In prav s ponosom je mogoče reči, da so naša vina izjemno cenjena tako med ljubitelji kot med poklicnimi poznavalci. Prav gotovo pa je vsakokrat popestritev tudi spoznavanje vin iz drugih okolij. Letos so organizatorji v goste povabili vinarje iz Slavonije iz sosednje Hrvaške.

Vse to vrhunsko dogajanje pa bo zgolj pika na i mesecu okusnih doživetij v času od 21. aprila do 21. maja. To je čas, ko poteka mesec kulinarike v dvajsetih restavracijah vzdolž Vipavske doline. Vsako leto je ponudnikov posebnih vipavskih jedi v tem mesecu več.

Vsi po vrsti pa so prepričani, da je to pravi način za promocijo naše domače kulinarike, ki je, seveda, vedno povezana tudi z vipavskimi vini, ki se odlično podajo zraven. V naših gostilnah in restavracijah jedi pripravljajo odlični kulinarični mojstri, ki v tem posebnem mesecu z vso predanostjo tradiciji oblikujejo sodobne domače kulinarične mojstrovine.

Vse o dogajanju in festivalu si lahko preberete na spletni strani www.okusi-vipavske.si, kjer boste našli tudi vse ponudnike v kulinaričnem mesecu, njihove menije in, da se boste laže odločili, tudi njihove cene.

Festival Okusi Vipavske je namenjen čisto vsem, ki imamo radi izjemna vina in nepozabna kulinarična doživetja, zato dobrodošli.

Doživite Okuse Vipavske 2017!


Nazaj


Ostale novice

Trsne cepljenke Radgonskih goric
 Objavil: Urednistvo | 25-05-2017 10:03

Verus vina
 Objavil: Urednistvo | 24-05-2017 11:27

Hladilne posode za hlajenje pijače v vročih poletnih dneh
 Objavil: Urednistvo | 22-05-2017 15:49

Salon Jeruzalem 2017
 Objavil: Urednistvo | 19-05-2017 10:43

Vinska doživetja v Ptujski kleti
 Objavil: Urednistvo | 18-05-2017 17:41

Olja in druge slovenske dobrote Oljarne Kocbek
 Objavil: Urednistvo | 17-05-2017 19:17

V podjetju Radgonske gorice, največjem pridelovalcu penin v Sloveniji, skrbijo za počutje zaposlenih
 Objavil: Urednistvo | 15-05-2017 09:28

DARILNI BON: Sommelier.si - začetni tečaj Sommelier ljubitelj
 Objavil: Urednistvo | 11-05-2017 09:52

Rek tedna:
 Objavil: Urednistvo | 09-05-2017 21:10

Pričetek izobraževanja Sommelier ljubitelj v Mariboru in Ljubljani
 Objavil: Urednistvo | 05-05-2017 08:06

Sommelierska selekcija 2017 - vina k jedem iz govedine in divjačine
 Objavil: Urednistvo | 02-05-2017 09:01

Odpirači in zapirači za vino, hladilne posode, sommelierski pripomočki
 Objavil: Urednistvo | 26-04-2017 07:30

Ekološko vinogradništvo Rodica
 Objavil: Urednistvo | 25-04-2017 07:32

Apel: katastrofalna pozeba
 Objavil: Urednistvo | 22-04-2017 07:35

Povabilo: Praga 2017
 Objavil: Urednistvo | 19-04-2017 10:28

DARILNI BON: Sommelier.si - začetni tečaj Sommelier ljubitelj
 Objavil: Urednistvo | 18-04-2017 22:42

Zavod SloVino vam želi vesele, mirne in okusne velikonočne praznike
 Objavil: Urednistvo | 14-04-2017 10:13

Pripravite popolno velikonočno pojedino ob spremljavi vin P&F
 Objavil: Urednistvo | 13-04-2017 13:04


    Več
E-vinske novice
Trenutno je naročenih 9341 oseb

Želite prejemati redna e-sporočila o novostih na vinskem področju in na Slovino straneh?
Prijavite se na brezplačne e-vinske novice SloVino.com


Aktualne objave
Sommelierski tečaji
 Objavljeno: 19.04.2017
Sommelierska selekcija
 Objavljeno: 24.02.2016


Anketa
Belo vino
Rdeče vino
Rose
Peneče vino
Slajše vino


.


Iz knjige gostov
Vpis-ogled

Buon lavoro. Vedete, io gradite questo luogo)
 Gost: Corriere della sera | 29.05.2006 08:42


Pregovor
vino vstopa v srce, kakor tiger v dŽunglo.
 Avtor/Vnosnik: Vietnamski


Statistika
Registrirani uporabniki: 7609
Naročniki E-vinske novice: 9340
Objavljene novice: 5676
Število pregovorov: 320
Število fotografij: 1936
Število objav v forumu: 35
Število obiskov portala: 635673


Oljarna KOCBEK
pULLUS
Praga 2017
Sommelier Selection
Okusi Viapvske 2017
sommelierji priporočajo
Pullus
pULLUS
Zlati grič
Gastrogurman
www.sommelier-slovenije.si
KMETIJSKI-ZAVOD.SI
Strast ČOKOLADE
VINsi



Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Copyright © 2001 - 2004 Slovino.com. Vse pravice pridržane
Stran izdelal Boštjan Krajnc