Vaš oglas



    Pozabili geslo?
Registriraj se!
21.11.2017 | 07:29    
  Vinarji
  Sommelierji
  Enologi
  Trsničarji
  Združenja
  Vinoteke
  Turizem
  Sorodno - dobrote
  Gostinci
  Spisek vin
  Zgodovina
  Sorte
  Vino x 100
  Zemljevid
  Ocenjevanja
  Letniki
  Kakovosti
  Vino k jedem
  Vino v kuhinji
  Strežba sommelierja
  Kozarci
  Zamaški
  Arhivi vin
  Pripomočki
  Vinogradnikov nasvet
  Enologov nasvet
  Tržnikov nasvet
  Sommelierjev nasvet
  Promocije
  Etikete
  Pravilniki
  Zakon
  Oglaševanje
  Embalaža
  Steklenice
  Vinski dogodki
  Ankete
  Fotogalerija
  Galerija etiket
  Galerija sort
  Press središče
  Naklonjeni
  Objavili so
  Vinoljubi
  Gostinci
  Vinarji
  Sommelierji
  Nagradna igra
  Pregovori
  Vinska kraljica
  Puzzle
  Karikatura
  Zdravljica
  Povezave
  Knjiga gostov

Status

Zavod
SloVino club
www.sommelier-slovenije.si
WEXIODISK
Rogaška
Sommelier Selection
Strast Čokolade
Pomurski sejem d.d.
VINsi
Zlati grič
REVIJA PET ZVEZDIC
   Slovino > Objave

Objave

Ekološka živila v gastronomiji
 Objavil: Valentina Aleksič | 04-11-2003
KGZS-Zavod Maribor, OKEK:

Sodobni gostje slovenskih term, hotelov in restavracij postajajo vse bolj zahtevni, iščejo vedno nove storitve in hočejo za svoj denar dobiti kar največ. Vemo, da se vsega naštetega sami prav dobro zavedate, zato vam želimo pomagati pri iskanju novih poti v vašem razvoju.

Želimo, da ste še uspešnejši, da sledite aktualnim trendom in usmeritvam v Evropi in da ugodite prefinjenim željam vaših gostov, zato vas vljudno vabimo, da se nam

v četrtek, 27. novembra 2003,
v Kristalni dvorani hotela Habakuk (Maribor,Pohorska 59)

pridružite na izobraževalnem srečanju z avstrijskimi strokovnjaki za bio terme, bio hotele in bio restavracije/gastronomijo, ki vam bodo posredovali svoje preizkušeno znanje, praktične izkušnje in spretnosti.

Ker od samega govorjenja ni velike koristi, vas bomo

v petek, 28. novembra 2003,

ves dan vodili po jugovzhodni Avstriji in vam pokazali
Terme Blumau, Frischehof Robier KEG in bio vinotoč Rupp.

Natančen urnik našega druženja:

ČETRTEK, 27. NOVEMBER 2003
9:00-9:30 Prihod in registracija udeležencev
9:30-9:45 Pozdravne besede udeležencem (predstavnica hotela Habakuk)
9:45-10:15 Certificiranje živil višje kakovosti v Sloveniji (mag. Mira ZUPANC KOS, MKGP)
10:15-11:00 Stanje in perspektive ekološkega kmetijstva v Sloveniji (doc. dr. Martina BAVEC, KGZS-Zavod Maribor)
11:00-12:30 BIO HOTELI ( Ludwig GRUBER, Die BIO-Hotels*)
12:30-13:00 bio odmor z bio kavo in prigrizkom
13:00-14:15 BIO GASTRONOMIJA ( mag. Karin KAIBLINGER, BIO Ernte Austria- Spodnja Avstrija in Dunaj*)
14:15-15:00 BIO MARKETING (dr. Štefan MERKAČ, BIO Ernte Austria-Koroška)
15:00-15:15 bio odmor z bio kavo in prigrizkom
15:15-15:30 Pomen blagovne znamke BIODAR za trženje ekoloških pridelkov (Helena JURŠE ROGELJ, Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije)
15:30-15:45 Zaščita potrošnikov – kontrola in certifikacija bio hotelov in restavracij (Valentina ALEKSIČ, KGZS-Zavod Maribor, Oddelek za kontrolo ekološkega kmetijstva)
15:45-16:15 Vprašanja in odgovori
16:30-17:30 Pogostitev s pohorskim bio bifejem
19:30 Večerni program na ekološki kmetiji
* predavanja gostov iz Avstrije bodo simultano prevajana, gradivo v zborniku bo
v slovenskem jeziku.
PETEK, 28. NOVEMBER 2003

7:00 Odhod avtobusa izpred Hotela Habakuk

9:00-12:00 Terme Blumau (Rogner-Bad Blumau Hotel & Spa, Bad Blumau 100; www.blumau.com): vodena predstavitev term, ki imajo od maja letos bio hotel.

13:30-16:00 Frischehof (Frischehof Robier KEG, In Lagerfeld 11, Leibnitz; www.frischehof.at): vodena predstavitev informacijsko-storitveno-tržnega centra z bio restavracijo, možnost bio kosila (po želji).

16:30-19:00 Bio Buschenschank Rupp (Obegg 11, Spielfeld): degustacija bio vin s prigrizkom.

20:00 Vrnitev v Maribor

Natančne informacije o izbranih lokacijah si lahko ogledate na njihovih spletnih straneh.

Pridržujemo si pravico do sprememb programa!

PRIJAVA UDELEŽBE

Prosimo vas, da se prijavite pisno s priloženo prijavnico, najkasneje do 21. novembra 2003.

Kotizacija za eno osebo znaša: 1.in 2. dan (seminar + ekskurzija): 33.900,0 sit (DDV je vključen v ceno).
Kotizacija pokriva vse stroške seminarja vključno s prehrano, zbornikom in ekskurzijo.
Doplačila na ekskurziji: 4 eur/osebo za ogled in napitek v Termah Blumau, 2 eur/osebo za ogled Frischehofa.
Neobvezna doplačila na ekskurziji: bio kosilo v Frischehofu (10-15 eur/osebo), degustacija bio vin s prigrizkom v vinotoču Rupp (okrog 7 eur/osebo).

Samo 1. dan (seminar): 28.700,0 sit (DDV je vključen v ceno).
Kotizacija pokriva vse stroške seminarja vključno s prehrano in zbornikom.

Samo 2. dan (ekskurzija): 5.200,0 sit (DDV je vključen v ceno).
V ceno so vključeni stroški ekskurzije.
Doplačila na ekskurziji: 4 eur/osebo za ogled in napitek v Termah Blumau, 2 eur/osebo za ogled Frischehofa.
Neobvezna doplačila na ekskurziji: bio kosilo v Frischehofu (10-15 eur/osebo), degustacija bio vin s prigrizkom v vinotoču Rupp (okrog 7 eur/osebo).

Prijavite se lahko za seminar in ekskurzijo (1. in 2. dan), samo za seminar (1. dan) ali samo za ekskurzijo (2. dan).

Za dodatne informacije sva vam na voljo Valentina Aleksič (02-228-49-31) valentina.aleksic@guest.arnes.si in Nataša Marvin (02-228-49-31) natasa.marvin@guest.arnes.si).


Nazaj


Ostale objave

6. Prestige TOP 30 - vinska lista
 Objavil: 11 | 2005-11-09 12:22:23

Rezultati MKŽS Gornja Radgona 2005
 Objavil: 11 | 2005-08-03 12:16:44

Zdravi šparglji in vino na pomladnem jedilnem listu.
 Objavil: 11 | 2005-04-15 21:30:31

Ambasador ZDA o slovenskih vinih
 Objavil: 11 | 2004-12-20 08:06:01

REZULTATI GORNJA RADGONA 2004
 Objavil: Pomurski sejem d.d. | 06-08-2004

Vse o akciji ŠPARGELJ 2004
 Objavil: Dejan | 21-04-2004

Razpis "Špargelj"
 Objavil: Zavod SloVino | 22-03-2004

Gamay
 Objavil: Janez Šekoranja, Vino Graben | 21-03-2004

Stanko Čurin - 75 letnik
 Objavil: Dejan | 11-01-2004

IZOBRAŽEVANJE VINSKIH SVETOVALCEV II.
 Objavil: SŠGT | 05-01-2004

IZOBRAŽEVANJE VINSKIH SVETOVALCEV I.
 Objavil: SŠGT | 05-01-2004

VINA POSEBNE KAKOVOSTI
 Objavil: Tadeja Vodovnik Plevnik in mag. Anton Vodovnik | 03-01-2004

Festival Vino ni voda 2003
 Objavil: Mojca Zupanič | 17-10-2003

IV. PRESTIGE TOP 30 - vinska lista
 Objavil: Dejan | 06-10-2003

50. GOSTINSKO - TURISTIČNI ZBOR SLOVENIJE
 Objavil: | 11-09-2003

Vonj po vinu - MOS 2003
 Objavil: Mag. Alenka Fatur, PSVVS d.o.o. | 08-09-2003

Rezultati Gornja radgona 2003
 Objavil: Pomurski sejem d.d. | 11-08-2003

Izvleček iz Pravilnika o ocenjevanju vina v Gornji Radgoni
 Objavil: Pomurski sejem | 18-07-2003


    Več
E-vinske novice
Trenutno je naročenih 9376 oseb

Želite prejemati redna e-sporočila o novostih na vinskem področju in na Slovino straneh?
Prijavite se na brezplačne e-vinske novice SloVino.com


Aktualne objave
10. Salon VinDel
 Objavljeno: 24.09.2017
Hladilne posode za vino
 Objavljeno: 03.07.2017
Sommelierski tečaji
 Objavljeno: 19.04.2017
Sommelierska selekcija
 Objavljeno: 24.02.2016


Anketa
Belo vino
Rdeče vino
Rose
Peneče vino
Slajše vino


.


Iz knjige gostov
Vpis-ogled

Čestitam celotni ekipi Slo Vina za izvedbo Mednarodnega salona vina in delikatesnih izdelkov VinDel 09.Resnično dobra organizacija in in vse lepo pripravljeno. Mislim, da smo lahko vsi skupaj zadovoljni. Lep pozdrav ! Anton Perko
 Gost: anton perko | 06.10.2009 00:24


Pregovor
Če sv.urban (25.maj) greje zelo, trgatev dobra bo
 Avtor/Vnosnik: Ljudski


Statistika
Registrirani uporabniki: 7635
Naročniki E-vinske novice: 9375
Objavljene novice: 5759
Število pregovorov: 320
Število fotografij: 1936
Število objav v forumu: 35
Število obiskov portala: 1364977


Zlati grič
KMETIJSKI-ZAVOD.SI
Oljarna KOCBEK
Gastrogurman
VINsi
Sommelier Selection
www.sommelier-slovenije.si
Strast ČOKOLADE



Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Copyright © 2001 - 2004 Slovino.com. Vse pravice pridržane
Stran izdelal Boštjan Krajnc