Proizvajalci mesnih in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vina in medu e pričenjajo s potrjevanjem svoje odličnosti na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti AGRA 2015.Prva, velika promocija zasluenih priznanj pa bo 53. Mednarodni kmetijsko-ivilski sejem AGRA od 22. do 27. avgusta 2015 v Gornji Radgoni.
Jutri, v petek, 22. maja bo potekalo v prostorih Biotehnike fakultete v Ljubljani ocenjevanje sveega mesa v okviru 36. mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov.
Za najvija priznanja se poteguje 24 vzorcev mesa in predpripravljenih jedi iz presnega mesa, ki jih je na ocenjevanje prijavilo 6 podjetij iz Slovenije in Hrvake.
Ocenjevalno komisijo vodi predsednik prof. dr. Boidar lender, Biotehnika fakulteta Ljubljana, kot člani pa sodelujejo dr. Stanka Vadnjal in prof. dr. Lea Demar iz Veterinarske fakultete Ljubljana ter doc. dr. Andrej Plestenjak, dr. Mateja Lunic Polak, vi. pred. mag. Marlena Skvarča iz Biotehnike fakultete Ljubljana.
Od 2. do 5. junija bo v Gornji Radgoni na sporedu 29. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov. Od 10. do 11. junija bodo v okviru Mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov ocenjeni e mesni izdelki, 12. junija bo sledilo 19. mednarodno ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Ocenjevanje z najdaljo tradicijo strokovnih preverjanj kakovosti pod okriljem sejma AGRA, 41. odprto dravno ocenjevanje vin Vino Slovenija Gornja Radgona, bo na Pomurskem sejmu od 20. do 24. julija. Sledila mu bosta e 13. ocenjevanje medu z mednarodno udelebo 4. avgusta ter 35. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme od 20. do 21. avgusta 2015.