Slovenska nacionalna ekipa in njeno delovanje od 2001 do 2004
Leta 2001 je predsednik Sekcije kuharjev in slačičarjev Iztok Legat podal pobudo za sestavo slovenske nacionalne ekipe, ki bi jo sestavljali člani sekcije iz cele Slovenije. Izvrilni odbor sekcije je potrdil predlagane člane ekipe, vodjo ekipe in zastavljen plan dela ekipe za naslednje tiri leta.Člani slovenske kuharske reprezentance so postali:
Matija Pozderec, Kulinarika s.p. Ljubljana, vodja ekipe
Janez Dolak, ef kuhinje, Grand hotel Union, Ljubljana
Danijek Kozar, ef kuhinje hotel Ajda Terme 3000, Moravske Toplice
Borut Jakič, ef kuhinje HIT ZC Perla, Nova Gorica
Matja Cotič, ef kuhinje HIT Gostilna Pri hrastu, Nova Gorica
Matja Novak, slačičar Incom, Ajdovčina
Prvi koraki so bili narejeni, potrebno si je bilo pridobi priglasitve delodajalcev, da bodo fantje lahko sodelovali v ekipi in da bodo podjetja omogočila odsotnost in delno pokrile nastajajoče stroke odsotnosti z dela in udelebe.
Koordinacijo strokovnega dela z ekipo je prevzel vodja ekipe Matija Pozderec. Prva delovna srečanja izbor ivil, kombiniranje jedi, postavitve na kronike, sestava tekmovalnega menija. K sodelovanju so fantje povabili prekaljene mačke stroke Janeza Lenčka, Iztoka Legata, Janeza Perdana Johnya, ki je pripravil celostno podobo postavitve razstavne mize v črno beli kombinaciji iz pleksi stekla.
Pridobivanje sponzorskih sredstev, člani so pri svojih dobaviteljih pridobivali sponzorska sredstva v materialni obliki za treninge in v finančni obliki. Priprava sponzorskih pogodb, tehnični suport s strani Zdruenja za turizem in gostinstvo pri GZS, kjer je sekretar sekcije Srečko Koklič prevzel naloge tako imenovanega tehničnega vodje ekipe, prijava na tekmovanje, namestitve, pridobivanje informacij.
Ekipa je tako odpotovala na prvo kulinarično tekmovanje z mednarodno udelebo na Mednarodnem sejmu Vse za turizem in gostinstvo v SALZBURG:
Ekipo so sestavljali 4 člani; trije kuharji, slačičar in vodja ekipe. Četrti član ekipe se je tekmovanja udeleil kot samostojni razstavljavec.
Tekmovalni program je zajemal pripravo razstavne mize po določenih kategorijah in priprava manjih prigrizkov FINGER FOOD.
Matja Cotič je pripravljal Kategorija B
Menu s petimi hodi
Gosja jetra s finimi zeliči iz spomladanskega vrta na kremi iz mladega kozjega sira, z zeličnim kisom
Zelenjavna esenca z nadevano bučko
Prepeličja sarmica zavita v listu blitve s pargeljevo kremo
Roladica iz zajčjega hrbta in rebičkovega fileja zavita v krakem prutu z godnimi parglji in gobami
Gozdna pravljica
Restavracijska ploča za dve osebi
Nadevan srnin hrbet v čenjevi omaki
Savarin iz belega peničnega zdroba
Zelenjavna terina z ječmenom
Vrtna koarica
Dve glavni inovativni brezmesni jedi
Skodelica iz kolerabice, napolnjena s hrukovim moussejem na posteljici iz vrtne zelenjave, podloena z rumenimi paličicami iz koruzne kreme, prelita s korenčkovo,skutno,zelenino omako
Brokolijeva terina v afranovi srajčici z mlado pomladansko zelenjavo, podlito z omako iz mladega sira in koromača
In za razstavljene izdelke osvojil srebrna kolajna
Janez Dolak je pripravljal kategorija A zlata kolajna
Razstavna ploča za 8 oseb
Ribja ploča iz brancina z blitvo, lososove terine, sardelni zvitki z zelenjavo, prepeličja jajca z lososom in kavijarjem na paradinikovih čolničkih z zeličnim sirom
Samostojne jedi: 4 x predjed hladna ali topla hladno predstavljena
Nadevana pečena račja prsa z zeleno lečo v solati oblita z malinovim dresingom
Jastog z zeličnim nadevom, biserna zelenjava, kuhan koromač, bela vinska omaka
Gobov timbal z perutninskim musom in ajbljevo omako
Ribja terina s solatnim opkom in jogurtovim ličnikom
in za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Danilo Kozar je pripravljal kategorija A zlata kolajna
Ploča za 8 oseb
Perutninska fantazija
Samostojne jedi: 4 x predjed hladna ali topla hladno predstavljena
Ribja mavrica
Prepelica
Srnin file na pisani posteljici iz testenin in jurčki
Nadevan kunčji hrbet s suhim sadjem na koruznem obročku
In za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Matja Novak je pripravljal kategorija C
Razstavna ploča za 8 oseb
5 različnih minionov po 8 komadov
Razstavna ploča za 6 oseb
Biseri Jadrana
Porcijske sladice
Breskova bavarska krema z limonovim biskvitom in omako iz penečega vina
Limonin sorbet na čokoladni pločici z jagodno omako
Ledena lenikova krema in marelični sorbet v jabolčni omaki z baziliko
Vanilijeva krema v čokoladni krogli z marelično in malinovo omako
In za razstavljene izdelke osvojil srebrna kolajna
FINGER FOOD so v ivo pripravljali:
Janez Dolak
Danilo Kozar
Matja Cotič
Pečeni parmezanovi tulci z dimljeno postrvijo s hrenom in suhimi figami
Morska aba v krompirjevem ovoju na sotirani zelenjavi
Vrtavka iz pruta in paprike z origanom
Zvitek iz dimljenenega lososa z zeličnim nadevom
Nadevan čenjav paradinik s skuto
Mini hruke s fazanovim mozaikom
Ekipa osvojila skupno SREBRNO KOLAJNO in EKIPNI POKAL DNEVA
Borut Jakič je kot samostojni razstavljavec pripravljal kategorija B
Menu s petimi hodi
Strjenka iz kozje skute z mlado zelenjavo in vrtnimi zeliči v mlečni omaki
Krepka fazanova juha z roladico iz ohrovta in fazanovimi prsi
Monjiček nadevan z divjimi belui in ličnico divjega praiča s sladko kiselkasto omako
Gamsov hrbet, mladi korenček, pečena bela polenta z makom v brinovi omaki
Jogurtova strjenka s suhimi slivami v slastni metini omaki
Restavracijska ploča za dve osebi
Nadevano zajčje stegno v hrustljavo zelični skorji, krompirjev trukelj z makom in zeleno, pečene gobe na maslu z zeliči v omaki brusnic in belega popra
Dve glavni inovativni brezmesni jedi
Pečeni ravioli nadevani z hruko in gobami v slastni sirovi omaki s timjanom
Zelenjavna terina na listih mladih solat z korenčkovo peno
In za razstavljene izdelke osvojil srebrna kolajna
49. Gostinsko turistični zbor Slovenije TERME ČATE
Po vrnitvi so fantje bili deleni pohval in tudi zavistnih kritik, da ena lastovka e ne pomeni pomladi. Vendar z delom je bilo potrebno nadaljevati. Svoj tekmovalni program je bilo potrebno dopolniti e s tekmovalnim menijem za pripravo menija v ivo za 105 oseb. Vendar ni ostalo samo pri sestavi, meni je bilo potrebno preveriti in trenirati v polni sestavi ekipe, kar za vodjo ekipe ni bilo lahko saj so fantje bili razkropljeni po celi Sloveniji.
S svojim delom se je ekipa s tekmovalnim programom razstavne mize s katero je tekmovala v Salzburgu prvič predstavila iri Slovenki javnosti na 49. Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Termah Čate. Obiskovalci so bili navdueni nad razstavno mizo, stroge strokovne oči pa so opazile tudi e kakno pomanjkljivost, na katero so opozorili člane ekipe in jih z dobrimi napotki pospremili na svetovno kulinarično tekmovanje EXPOGAST v Luxemburg.
Sekcija kuharjev in slačičarjev je s pomočjo GZS Zdruenja za turizem in gostinstvo pripravila zgibanko v slovenskem in anglekem jeziku v kateri so se predstavili člani ekipe.
Pred odhodom na tekmovanje pa so se fantje preizkusili na generalki v prijetnem okolju gradu Vogrsko v spodnji Vipavski dolini in se s tekmovalnim menijem predstavili novinarjem in sponzorjem, ki so na kakren koli način podprli delo ekipe.
Ribja zloenka v svinjski mreici na rioti z jurčki in z belo vinsko omako
*****
Jelenov file v brinjevi omaki na ocvrtem jabolku z glaziranimi orehi
Vzhajani ajdovi truklji s skuto
Zabeljen ohrovt v listu in korenčkova skladovnica
*****
Kefirjeva strjenka na polenti z okusom marakuje s sadjem in omako s črnega ribeza
Ob postreenih jedeh pa so postregli vina Movia Alea Kristančiča, iz Cegla v Gorikih Brdih.
Prvi spodrsljaj je ekipa naredila z nepravilnim pristopom do novinarjev, ki so objavili članek o dogodku in delu ekipe z naslovom Samo ivilske industrije ne Z naslovom niso bili zadovoljni sponzorji kakor člani ekipe, ki si brez finančne podpore ivilske industrije ne predstavlja svojega obstoja izvedbe priprav in udelebe na mednarodnih tekmovanjih. Izkunja nas je naučila, da je potrebno novinarjem napisati eleni članek z natančnimi informacijami, katere zastopa sekcija oziroma ekipa.
Priprave so stekle in sedaj gre zares
Slovenska kuharska nacionalna ekipa je odpotovala na svetovno prvenstvo EXPOGAST 2002 v Luxembourg v sestavi:
Vodja ekipe: Matija Pozderec, Kulinarika s.p. Ljubljana
Janez Dolak, ef kuhinje, Grand hotel Union, Ljubljana
Danijek Kozar, ef kuhinje hotel Ajda Terme 3000, Moravske Toplice
Borut Jakič, ef kuhinje HIT ZC Perla, Nova Gorica
Matja Cotič, ef kuhinje HIT Gostilna Pri hrastu, Nova Gorica
Matja Novak, slačičar, Incom Ajdovčina
Tekmovalci so se predstavili v naslednjih kulinaričnih kategorijah:
Janez Dolak, Grand hotel UNION Ljubljana Kategorija A
Razstavna ploča za 8 oseb
Ribja ploča iz brancina z blitvo, lososove terine, sardelni zvitki z zelenjavo na polenti z garnelami, prepeličja jajca z lososom in kavijarjem na paradinikovih čolničkih z zeličnim sirom
Samostojne jedi: 3 x predjed hladna ali topla hladno predstavljena
Jastog z zeličnim nadevom, biserna zelenjava, kuhan koromač, bela vinska omaka
Gobov timbal z perutninskim musom in ajbljevo omako
Ribja terina s solatnim opkom in jogurtovim ličnikom
Danijel Kozar, HOTEL AJDA, Terme 3000 Moravske Toplice Kategorija A
Ploča za 8 oseb
Perutninska fantazija
Samostojne jedi: 4 x predjed hladna ali topla hladno predstavljena
Ribja mavrica
Prepelica
Srnin file na pisani posteljici iz testenin in jurčki
Nadevan kunčji hrbet s suhim sadjem na koruznem obročku
Borut Jakič, HIT Nova Gorica ZC PERLA Kategorija B
Menu s petimi hodi
Strjenka iz kozje skute z mlado zelenjavo in vrtnimi zeliči v mlečni omaki z rdečim poprom
Krepka fazanova obara s fino zelenjavo z roladico iz ohrovta in fazanovimi prsi
Duene ličnice divjega praiča z divjimi belui na belem maslu ter ravioli nadevani z jurčki.
Ronato pečen gamsov hrbet, mesna rulada z blitvo in korenčkom, zapečena bela polenta s kumino v ribezovi omaki s sladko smetano
Sladko jesensko slovo: hruka kuhana v rdečem vinu z vinsko omako, kostanjeva pena v čokoladnem ovoju in kakijevo omako in glaziranim kostanjem
Matja Cotič, HIT Nova Gorica, Gostilna pri Hrastu Kategorija B
Menu s tremi hodi
Prepeličja sarmica zavita v listu blitve s pargeljevo kremo
Roladica iz zajčjega hrbta in rebičkovega fileja zavita v krakem prutu z gozdnimi parglji in gobami na pirini posteljici.
Gozdna pravljica
Restavracijska ploča za dve osebi
Nadevan srnin hrbet v čenjevi omaki
Savarin iz belega peničnega zdroba
Vrtna koarica
Matja Novak, INCOM d.d. Ajdovčina Kategorija C
Razstavna ploča za 8 oseb
Sladka fantazija
Razstavna ploča za 8 oseb
Biseri Jadrana
6 porcijske sladice
Breskova bavarska krema z limonovim biskvitom in omako iz penečega vina
Limonin sorbet na čokoladni pločici z jagodno omako
Ledena lenikova krema in marelični sorbet v jabolčni omaki z baziliko
Vanilijeva krema v čokoladni krogli z marelično in malinovo omako
Čokoladni mousse z kavino kremo na lahkem čokoladnem biskvitu in vanilijevo kremo.
arlota s čokolado, leniki in karamelno omako
V torek 19. novembra 2002 je ekipa tekmovala e v drugem delu tekmovanja v pripravi menija za 105 oseb. Ekipa je za goste in strogo oko mednarodne irije pripravila naslednji menu:
Ribja zloenka v svinjski mreici na rioti z jurčki in z belo vinsko omako
*****
Jelenov file v brinjevi omaki na ocvrtem jabolku z glaziranimi orehi
Vzhajani ajdovi truklji s skuto
Zabeljen ohrovt v listu in korenčkova skladovnica
*****
Kefirjeva strjenka na polenti z okusom marakuje s sadjem in omako s črnega ribeza
Ekipa zbrala skupno tevilo točk za ekipno bronasto medaljo
Kriza v ekip, nadaljnje sodelovanje slačičarja v ekipi, finančna podpora s strani delodajalca in vpraljiv strokovna podkovanost člana. Oje vodstvo ekipe se s člani ekipe odloči za zamenjavo in prične z intenzivnim iskanjem novega člana ekipe slačičarja.
GAST 2003
Ekipi se pridrui nov član Uro Gorjanc, kuhar slačičar,
na 35. sejmu GAST 2003 je Koroka kuharska zveza ob svoji 30. letnici obstoja organizirala tekmovanje na področju kulinarike z mednarodno udelebo. Povabilu so se odzvale poleg slovenske ekipe e ekipa Koreje, Nemčije, vice, Luxemburga, Juno afrike republike, Avstrijska nacionalna in regionalna ekipa.
Naa ekipa je nastopali v dveh disciplinah in sicer:
v pripravi hladnega bifeja:
– kategorije A, razstavna ploča za osem oseb, DANIJEL KOZAR,ef kuhinje, hotel Ajda Terme 3000 Moravske Toplice,
perutninska fantazija,
puranova prsa s peklanim govejim jezikom,
pičanec s pistacijo, gosji mozaik, medeni kostanji
pečena polenta s suhimi slivami in domačim sirom
zelenjavne butarice, pisane kroglice, čarobna jabolka
– kategorija B, restavracijska ploča za 2 osebi, MATJA COTIČ, ef
kuhinje, HIT Gostilna Pri Hrastu Nova Gorica,
Muflonov hrbet RACS,
nadevana prepeličja prsa
na sestavljeni fini zelenjavi in teranovi omaki
– kategorija B, priprava prigrizkov /fingerfood/, JANEZ DOLAK, ef kuhinje, Grand hotel Union, Ljubljana,
Ribja terina s koromačem,
Slanikovi zvitki na koruzni polenti,
Marmorno prepeličje jajce s kaviarjem,
Nadevan paradinik z dimljeno postrvijo,
Gamberi v tulcu
Ribja klobasa
Sui,
Koarica morskih sadeev
– kategorija B, priprava menu-ja s sedmimi hodi, BORUT JAKIČ, ef kuhinje, HIT ZC PERLA, Nova Gorica,
Strjenka iz kozje skute z vrtnimi zeliči in maldo zelenjavo v mlečni omaki z rdečim poprom
Rolada iz zlatovčice nadevana z korenčkom in ohrovtom s spomladanskim opkom v limetini omaki,
Zelenjavna juha z morskimi zalogajčki
Duene ličnice divjega praiča z zelenjavnimi belui na belem maslu ter ravijol nadevan z jurčki,
Pečen zajčkov hrbet na cikorijini riiti s pomarančo v jabolčni omaki s Chardonnayem,
Poiran lososov medaljon, ribja zloenka s pečeno zelenjavo v pinačnem plaču, ribji krompir, peneči omaki s kaviarjem,
Sladsko pomladansko slovo
– kategorija C, slačičarski izdelki: razstavna ploča za 8 oseb in 6 restavracijskih slačic na kronikih, URO GORJANC, glavni kuhar-slačičar, Turka ambasada Ljubljana.
Sladka fantazija (ploča za o 8 oseb)
Čokoladna fantazija,
Čas za poker,
Skrivnostna hruka,
Jabolčno presenečenje,
Čokoladno kokosov stolp,
Vpadljiv malinov modernizem
Za pripravljeno postavljeno mizo je ekipa prejela bronasto medaljo
Druga kategorija, v kateri se je pomerila naa ekipa je bila priprava menija s tirimi hodi:
Marinirane račje prsi z valdorfsko solato,
zelenjavna terina s solatnim opkom in peteriljevim pestom
*****
Ribja rulada, postrvji medaljon na zelenih beluih
s penasto zelenjavno-zelično ribjo omako
*****
Nadevan srnin file z jurčki v slaninsko-ohrovtovem ovoju, brusnično omako
file divjega praiča z orehovo skorjico
pečena polenta v pinačnem ovoju s kostanjem,
nadevan ajdovov krapec s skuto in proseno kao,
sotirane gobe s smetano, sotiran korenček in bučke,
kuhana hruka v teranu
*****
Beli čokoladni mousse s praenimi leniki,
malinovim semi-freddom in malinovim kulijem
za pripravljen menu je ekipa prejela srebrno medaljo.
V skupnem setevku toč je ekipa zasedla 4. mesto med udeleenimi ekipami in prejela nagradni ček v vrednosti 200 EUR.
Delo ekipe spremlja in vodi kapetan ekipe Matija Pozderec s.p., ki pripravlja, vodi in usmerja delo ekipe e od udelebe v Salzburgu in v dobrem upanju tudi naprej do kuharske olimpiade, ki bo leta 2004 v Erfurtu.
Stuttgart; sodelovati na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju pred odhodom na olimpiado je bilo vodilo ekipi, ki je pridobila novega člana ekipe Alenko, in s tem izpolnila smernice EU in med svoje vrste sprejela predstavnico nenejega spola. Da je bilo tekmovanje v Nemčiji velik plus, saj smo pričakovali tako mednarodno ocenjevalno komisijo, ki bo predhodnica komisijam na olimpiadi.
Člani ekipe so bili enotnega mnenja, da je potrebno pripraviti novo celostno podobo postavitve mize, glede na finančne sposobnosti s čim manj stroki čim večji učinek. Naravni materiali, beli kamni Soče so povezali osnovo ogledala in steklenih ploč, ki so pričarale odsev jedi v njih. Z osvetlitvijo mize in postavitvijo steklenega keliha z ne preveč izstopajočo dekoracijo smo dosegli eleni učinek. S celotno podobo in kvalitetnimi razstavljenimi izdelki smo presenetili tudi organizatorje in nam s povabilom na naslednjo prireditev potrdili da smo na pravi poti.
Člani ekipe so tekmovali v:
Daniel Kozar,Terme 3000, Moravske Toplice,
kategorija A
1 ploča za osem oseb
perutninska sinfonija narave
puranova prsa s peklanim govejim jezikom
pičanec s pistacijo, gosji mozaik, medeni kostanji
pečena polenta s suhimi slivami in domačim sirom
zelenjavne butarice, pisane kroglice
čarobna jabolka
6 hladnih začetnih jedi
1. Prepelica v zelenjavni srajčki, Skutin mozaik, brusnična omaka z rdečim vinom
2. Lososova pena z afranom, solatni opek z bučkami, bela kefirjeva omaka s koprcem
3. zelenjavni tris v parmezanovem obročku
4. Jegulja s kampi in blitvo v česnovi marinadi, paradinikov pire z baziliko
5. pisana zajčja roladica v zelenjavnem gnezdu in penasto ajbljevo omako
6. mariniran srnin file z medenimi kostanji na jabolčni solati
in za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Borut Jakič,HIT Nova Gorica, ZC Perla, ef kuhinje
kategorija B
ploča za 4 osebe in
svečana vegetarijanska večerja
3 glavne jedi s prilogo
elje morskih dobrot kapitana kljuke,
Jagenjčkova zarebrnica po pastirsko
Popečen jelenov file po okusu grofa Ferdinanda
in za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Matja Cotič, HIT Nova Gorica, Restavracija Pod Hrastom, ef kuhinje
kategorija B
ploča za tiri osebe
Gamsov hrbet Racsk z hruko kuhano v teranu
Fazanova prsa zavita v listu blitve podlita s pargljevo omako
Popečena koruzna kaa
Sestavljena zelenjavna blazinica
3 glavne jedi s prilogo
– prva glavna jed s prilogo za eno osebo
Marinirana račja prsa
Pičančja rolada nadevana s finimi mediteranskimi zelič in zelenjavo podlita z omako iz kozjega sira
Zelenjavni poljubčki iz gorikega radiča, korenčka in brokolija
– druga glavna jed s prilogo za eno osebo
Nadevan hrbet domačega kunca na ječmenovi sestavljenki podlit z omako iz granatnih jabolk
Sotirana zelenava
Zelenjavni opek
– tretja glavna jed s prilogo za eno osebo
Sestavljenka iz srninega fileja in hrbta divjega zajca s sočnimi vipavskimi čenjami in belo peno iz penice
in za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla
kategorija C1
ploča mignonov s sladkorno skulpturo za 8 oseb
– ploča za 8 oseb z osrednjo dekoracijo – Fantazija pomladi
2 x restavracijska sladica – Dan ljubezni
– Sladko ivljenje
– otroki kronik – Otroke sanje
in za razstavljene izdelke osvojil zlato kolajna
Samostojno sta v kategoriji D razstavljala:
Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla
kategorija D
sladkorna artistika KAPITAN KLJUKA
za razstavljeno skulpuro osvojila srebrna medalja
Janez Dolak, grand hotel Union
kategorija D
maslena skulptura KEKEC
za razstavljeno skulpuro osvojil srebrno medaljo
ekipo je vodil Matija Pozderec, Kulinarika s.p. ekipa osvojila skupno zlato medaljo
Slovenska kuharska reprezentanca se je vrnila iz Stuttgarda, kjer se je na 22. mednarodnem sejmu INTERGASTRA udeleila kulinaričnega tekmovanja z mednarodno udelebo s petimi zlatimi in dvema srebrnima medaljama. Za ekipo lep uspeh in dobra vzpodbuda za nadaljnje delo. Prejete medalje in posvet s člani strokovne komisije, so potrdili njihovo delo in napotitev, da so na pravi poti s pripravami na največji dogodek KUHARSKO OLIMPIADO Erfurt 2004.
Sledili so operativni sestanki, zadolitve posameznikov in priprave za izdelavo razstavnih eksponatov hladne kuhinje, posveti, dodelave izdelkov. Vsporedno pa se je ekipa z uradnimi treningi predstavila na treh uradnih treningih in sicer v hotelu Ajda Moravske Toplice, hotel Palace Portoro, hotel Perla HIT Nova Gorica. 51. Gostinsko turistični zbor pa so člani ekipe izkoristili in se s predstavitvijo razstavnega menija predstavili stanovskim kolegom in medijems tekmovalnim menijem:
TOPLA PREDJED
Pečen file zlatovčice,
mousse s potočnimi raki, ribja klobasa,
grahov pire, pira z zelenjavo, paradinikov konkase,
afranova omaka, peteriljev pesto
GLAVNA JED
Srnin file v zajčjem objemu s pistacijami
Zajčja rolada, jurčkov pire, mlada zelenjava, polenta z bučnimi semeni, ajdov krapec s skuto, kuhana hruka, glaziran kostanj, brinjeva omaka z mladim vino
SLADICA
Beli čokoladni mousse s praenimi leniki, malinovim sladoledom in malinovim kulijem.
Pod strokovnim vodstvom vodje ekipe Matija Pozderec, Kulinarika, s.p. Ljubljana se je ekipa z Erfurta, kuharske olimpiade vrnila z naslednjimi medaljami:
Kategorija R /priprava menija za 110 oseb/ ekipno bronasta medalja
Kategorija A bronasta medalja
Janez Dolak, Grand hotel Union, Ljubljana
Danilo Kozar, Naravni park, Terme 3000, Moravske Toplice
Kategorija B srebrna medalja
Borut Jakič, Hit Nova Gorica, hotel Perla
Matja Cotič, Hit Nova Gorica, Gostilna Pri hrastu
Kategorija C bronasta medalja
Alenka Kodele, Hit Nova Gorica, hotel Perla
Podatke zbral in pripravil:
Srečko Koklič, sekretar sekcije kuharjev in slačičarjev