Portal

Več kot 20 let neprekinjene tradicije tradicije delovanja prvega slovenskega vinskega portala! Že od 2. septembra leta 2000 deluje prvi slovenski vinski portal SloVino.com.

SloVino portal je namenjen informiranju o slovenskih vinih in kulinariki in predstavlja svojevrsten most med ponudniki in javnostjo. Predstavljajo se aktualne informacije o dogajanju na slovenski vinsko kulinarični sceni. Med bistvenimi vsebinami so predstavitve članov, ponudnikov ki soustvarjajo SloVino koncept.

Portal upravlja Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Spletno trgovino na portalu SloVino.com izvaja podjetje PRefekt, intelektualne storitve d.o.o..

Prva verzija portala se je uradno predstavila 2. septembra 2000, nadgradnje so bile izvedene leta 2002 in 2004. Zadnja popolna prenova portala se je izvedla leta 2020.

Na začetku se je skupaj predstavljalo le devet vinogradnikov, katerim pa so se že v prvih nekaj mesecih pridružili ostali napredni vinarji in sommelierji. Prav tako se iz leta v leto dviguje število objavljenih vinskih novic in informacij povezanih z kulturo omizja.

Stran vseskozi posveča veliko pozornost trem osnovnim skupinam obiskovalcem:

 • Objavljenih veliko zanimivega za profesionalce na področju vinogradništva in vinarstva.
 • Pozorno se spremljajo novosti in dogajanje na gostinskem in sommelierskem področju.
 • Velik poudarek pa je namenjen iskrenim ljubiteljem vina.Strokovni članki, ki jih za SloVino.com pripravljajo eminentni strokovnjaki so postali nepogrešljiv del portala. Z delitvijo njihovega znanja nas pisci strokovnih vsebin neprestano bogatijo in širijo naša obzorja.Vse objavljene vsebine so brezplačno dostopne vsem uporabnikom spleta. Za dostop do posameznih vsebin je potrebna brezplačna registracija.

  Naročnikom in registriranim uporabnikom se po elektronski pošti brezplačno dostavljajo e-vinske novice. V njih so predstavljene novice, dogodki in ostale aktualne vinske informacije. Striktno upoštevamo GDPR in varstvo osebnih podatkov.

  Slovino.com, SloVino.si in vsi ostali spletni naslovi, ki so vključeni v spletišče SloVino plus so dostopni na visoko zmogljivih strežnikih. Up time v obdobju dvajset let je skoraj 100 %.

  Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani pravnih in fizičnih oseb, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in vnesene spremembe teh strani kot tudi ne za njihovo morebitno politiko do obiskovalcev spletnih strani. Izdelki, storitve in vse informacije, ki so vključene ali dosegljive s te spletne strani, so na voljo ‘kot videno’ in se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila.
  Čeprav delujemo z največjo skrbnostjo pri zbiranju informacij, ki jih objavljamo na spletni strani ter skrbimo za njihovo pravilnost in ažurnost, je naša kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake na informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na naši spletni strani. Če nas boste opozorili na napake, jih bomo poskusili kar najhitreje odpraviti.

  Vsebina strani je informativnega značaja, zato avtorji ne prevzemajo nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli morebitno škodo, ki bi obiskovalcu nastala kot posledica uporabe informacij iz spletnih straneh.
  Uporabniku priporočamo, da v primeru sprejemanja pomembne ali celo nepopravljive odločitve na podlagi podatkov, ki so objavljeni na naših straneh, preveri podatke pri pristojnem organu ali v Uradnem listu Republike Slovenije. Kopiranje vsebin ali podatkov oziroma njihovo prikazovanje v oknih drugih objav na spletu ni dovoljeno!

  Portal SloVino.com je popolnoma neodvisen. Vse objavljene vsebine so avtorske. Vsi logotipi in avtorski materiali in omenjene blagovne znamke so last njihovih zakonitih lastnikov. Za eventuelno nastalo škodo povezano z uporabo ali nedostopnostjo spletne strani, kakor tudi z uporabo katere koli objavljene informacije ne odgovarjamo!

  Avtorji se bomo še naprej trudili za razvoj portala SloVino.com

  Veselimo se Vaših predlogov za sodelovanje na portalu na info@slovino.com.

  Ekipa SloVino.com