Komisijo za izbor vin Sommelierska selekcija sestavljajo vabljeni vinski strokovnjaki sommelierji. Člani komisije ne poznajo nobenih podatkov o vinih, ki jih izbirajo – slepa degustacija. Pri izboru upoštevajo organoleptične lastnosti vin. Najpomembnejša postavka točkovanja je skladnost vina z jedmi in uporabnost v kulinariki.
Komisijo Sommelierske selekcije 2021, ki je potekala od ponedeljka, 29. marca, do srede, 31. marca, je sestavljalo 37 članov, v sestavi:
KOMISIJA A
Predsednik: Janez Verboten
Člani:
Dušan Jovanović
Vanja Mramor
Dušan Kalanj
Tatjana Kušar
Dejana Baša
Marko Zabavnik
Igor Šuštaršič
Simona Peršak
Dejan Baier
KOMISIJA B
Predsednik: Robert Puklavec
Člani:
Matjaž Kovačič
Matija Jagrič
Amadeja Tacer
Monika Vnuk
Jernej Lubej
Darinko Kores
Bojan Lobnik
Alojz Cedula
Dejan Baier
KOMISIJA C
Predsednik: Zlatko Šparakl
Člani:
Bogomir Remih
Cveto Štefanič
Janez Malovrh
Boštjan Halič
Blaž Modrič
David Vidmar
Andraž Stojanoski
Matjaž Ledinek
Slavko Muršič
KOMISIJA D
Predsednik: Alojz Cedula
Člani:
Dušan Kelbič
Gorazd Šifrer
dr. Aleš Gačnik
Tinca Vomer
Milan Pobrnik
Boštjan Plot
Rok Smonkar
Rajko Hojs
Dejan Baier