ZADNJI ČLANKI

MINI SOMMELIER razpis

Sommelier.si Academy by SloVino izvaja začetni tečaj Mini Sommelier, kot uvod v sommelierstvo. MINI SOMMELIER – predavanje o osnovah sommelierstva – predavanje o osnovah okušanja in zaznavanja vina – predavanje o osnovah druženja vina in jedi – strokovno vodena...

SOMMELIER LJUBITELJ razpis

Razpisana so nova izobraževanja Sommelier ljubitelj v sklopu Sommelier.si Academy: 12. oktobra v Mariboru 2. novembra v Ljubljani Vse podrobnosti in prijavni formularji: www.sommelier.si/tecaji   www.sommelier.si  

Sodišče EU zavrnilo tožbo Slovenije glede terana

Odzivi: RTV SLO - Sodišče EU-ja zavrnilo tožbo Slovenije: teran ostaja tudi na hrvaških etiketah https://www.rtvslo.si/slovenija/sodisce-eu-ja-zavrnilo-tozbo-slovenije-glede-terana/535589 24ur.com - Sodišče EU zavrnilo tožbo Slovenije glede terana https://www.24ur.com/novice/slovenija/sodisce-eu-zavrnilo-tozbo-slovenije-glede-terana.html Večer - Sodišče EU zavrnilo tožbo Slovenije glede terana, Bogovič meni, da je to zaušnica Židanu https://www.vecer.com/sodisce-eu-zavrnilo-tozbo-slovenije-glede-terana-10218495 Dnevnik...

Zottel trade – Slovenska proizvodnja in razvoj inox opreme

Družinsko podjetje Zottel Trade d.o.o. se s proizvodnjo in razvojem inox opreme ukvarja že skoraj 30 let. Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja inox posod od 12 L do 10.000 L, namenjenih fermentaciji in skladiščenju...

20 let prvega slovenskega vinskega portala SloVino.com

PRVI SLOVENSKI VINSKI PORTAL SloVino.com - 20 let on-line Od ideje, ki se je porodila spomladi leta 2000 in je v svoji prvi verziji na spletu zaživela 2. septembra, na prelomu tisočletja, davnega milenijskega leta...

Vina Sommelierske selekcije 2020

  ŠPargelj vina, vina k špargljevim in zelenjavnim jedem – Sommelierska selekcija 2020 Malvazija, 2019, suho, Steras Wines, Slovenska Istra Sauvignon, 2019, suho, Vina Breznik, Štajerska Slovenija Sauvignon Pullus, 2019, suho, Ptujska klet d.o.o., Štajerska Slovenija Sauvignon, 2019, suho,...

II. Culinary & Wine symposium z Janezom Bratovžem

19. februarja je restavracija JB v Ljubljani gostila II. Culinary & Wine symposium, ki je potekal s sledečim programom: zbor sodelujočih s šefovim pozdravom Janez Bratovž, uvodno predavanje: avtorjeva filozofija in pogled na kulinarične...

Maksimiljan Kadivec: Arhiva?

Že zelo zgodaj, iz starostne perspektive gledano, celo nekoliko prezgodaj, sem bil seznanjen z ustreznim skladiščenjem in počivanjem vina v primernem prostoru, saj sem dobil od prijateljice vinarke v dar tri manjše steklenice, katerih...

I. Culinary & Wine Symposium na Ptuju

Srečanje pod naslovom Culinary & Wine Symposium pričaralo večer eno-gastronomskih presežkov

III. Culinary & Wine symposium

Na tretjem III. Culinary & Wine symposium, ki je potekal 11. decembra v Expano v Murski Soboti, so udeleženci spoznavali bogato vinsko kulinarično dediščino Pomurja in praznovali Terra Madre dan zemlje svetovnega gibanja Slow...

Razpisana sommelierska izobraževanja

Različni izobraževalni programi usmerjajo tok sommelierskega znanja. Za vas razpisujemo uvodne tečaje za začetnike - sommelierje ljubitelje, kakor tudi specialistične in tematske vsebine za sommelierje profesionalce. Nosilec vseh izobraževalnih programov pod okriljem Sommelier.si Academy je...

Novo: darilni boni v ekskluzivni embalaži

Darilni boni za izobraževanja in nominalni vrednostni darilni boni za nakup v spletni trgovini so sedaj na voljo tudi v ekskluzivnih pakiranjih. Izbirate lahko med ročno izdelanimi darilnimi škatlami v rdeči ali modri barvi...

Je sommeliersko izobraževanje za vas?

Vam je okušanje in spoznavanje vin v veselje? Imate radi dobra vina in izbrane jedi? Vas zanima kakovostno združevanje vina in hrane za dosego kulinaričnih užitkov? Želite poglabljati ali obnoviti vaša znanja s področja...

Kraljice penine

Sem Meta Frangež, 23. vinska kraljica Slovenije in prihajam iz Gornje Radgone - mesta sejmov in penin, natančneje iz Hiše penin Frangež. Z velikim veseljem se trudim in zavzemam za sloves slovenskega vinogradništva, vinarstva...

Verus Vinogradi nova klet in izvoz v 25 držav

Virus so ustanovili trije prijatelji in vinogradniki, Rajko Žličar, Danilo Šnajder in Božidar Grabovac. Združili so družinske vinograde, znanje in delo ter spomladi 2007 v prostorih nekdanje pekarne opremili vinsko klet. Verus pomeni pravi,...

Najboljše, kar na krožniku ponuja Slovenija (fotogalerija)

Le enkrat na leto lahko ljubitelji vrhunskih kulinaričnih doživetij na enem mestu ne le vidijo temveč tudi okusijo vse najboljše, kar ta trenutek ponuja slovenska gastronomija. In sicer na edinstvenem dogodku The Slovenija Restaurant...

Vino simbol kulturnega načina življenja

Vino spremlja človeštvo že tisoče let. Od vsega začetka si utira pot v človeško kulturo, njegov vpliv nanjo pa je neizpodbiten. Vino je našlo svoje mesto v religiji, umetnosti in književnosti ter družbenem življenju...

Kaj pomeni biti sommelier ?

Biti sommelier pomeni nenehno izpopolnjevanje znanja in nabiranje izkušenj, ki bogatijo tako profesionalno kot osebno. Zame je ta naziv čast, ki si jo je potrebno vedno znova zaslužiti z odnosom do vina in do...

Zelo aktivno društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije

V Društvu vinski svetovalec Sommelier Slovenije smo združeni mnogi ljubitelji in strokovno izobraženi člani, ki nas povezuje ljubezen do vina in hrane. Podobno kot povezava med hrano in vinom smo tudi člani društva DVSS...

Kako se profesionalne kuhinje pripravljajo na prihodnost

Profesionalni kuharji vedo, da ni več mogoče zaustaviti digitalizacije komercialnih kuhinj. In zaradi tega je na mestu vprašanje kakšen sistem učinkovito podpira kuhinjske procese in kot tak postavlja nove standarde v kakovosti proizvoda, zanesljivosti,...

Janja Viher & Marko Kac: Trajnostna lokalna oskrba

Promocija lokalne hrane za ustvarjanje privlačnih produktno-tržnih aktivnosti ter povečanje turistične, kmetijske in gastronomske dodane vrednosti ter gospodarske, okoljske in socialne privlačnosti Slovenije so osrednje teme, ki jih skozi različne projektne aktivnosti v zadnje...

Pogled Liliane Savioli na slovensko vinsko sceno

Ali se je v Sloveniji v zadnjih letih na področju vina kaj spremenilo? Na to vprašanje bom poskusila odgovoriti, čeprav mi ne bo lahko, vendar se bom kar najbolje potrudila. Sem italijanska sommelierka, degustatorka,...