Ptujska klet – Pullus

Vinarski trg 1, 2250 Ptuj
+38627879810
www.pullus.si
info@pullus.si


Ptujska klet je moderna in prepoznavna vinska klet, ki se ne primerja več izključno s konkurenti iz okolice, temveč s tekmeci s celotnega evropskega prostora. Potrošnikom ponuja vino, ki ustreza prehrambenim zahtevam in izžareva značilnost okolja, iz katerega izhaja, torej okus Ptuja, Haloz, Štajerske in Slovenije.

Ptujska klet je med najpomembnejšimi pridelovalci vina v Sloveniji. Njeni vinogradi se razprostirajo po vinorodnih pobočjih Haloz in srednjih Slovenskih goric, ki jim je narava podarila danosti, zaradi katerih se vinogradi Ptujske kleti uvrščajo med najbolj eminentne vinorodne lege na svetu. Strokovnjaki štejejo vinorodno lego Haloz in srednjih Slovenskih goric med pet odstotkov najboljših na svetovnem nivoju.

Odlične naravne danosti ptujskega okoliša so prepoznali že prebivalci Petovia v rimskem obdobju, ki so verjetno prvi pričeli z vinsko tradicijo na Ptuju. Bogata zgodovina mesta je od rimskega obdobja ves čas tesno prepletena z vinarsko tradicijo. Eden od vinarskih vrhuncev zgodovine Ptuja je obdobje, ko so mesto vodili minoriti. Začetek ptujskega kletarstva pa je okoli leta 1239, ko je bil na Ptuju zgrajen samostan, v okviru katerega je bila postavljena tudi vinska klet. In tako smo na pragu praznovanja 777-letnice kletarstva na Ptuju.

Poleg bogate arhive, v kateri Ptujska klet varno neguje najboljše med najboljšimi vinskimi letniki, je v njej skrbno varovan tudi poseben vinski zaklad, najstarejše slovensko vino Zlata trta iz leta 1917. V družbi starejših polnitev so tudi novejša zorjena in sveža vina sodobnega okusa, ki spoštujejo tako tradicijo kot tudi zahteve današnjega potrošnika. Dosledno spremljanje sodobnih tehnoloških dosežkov v proizvodnji vina ter zahtev kupcev, ki jih sproti implementirajo v praksi, samo nadgrajuje bogato tradicijo.

Ekipa Ptujske kleti: “Verjamemo v naša vina! Vse kar delamo, vse kar ustvarjamo, počnemo, ker verjamemo, da le s popolno predanostjo, strastjo in ljubeznijo lahko spreminjamo svet in ustvarjamo s stremljenjem k popolnosti. Verjamemo v odličnost naših vinorodnih leg, verjamemo v predanost naših odličnih vinogradnikov in izjemnost naših kletarjev. Naše verovanje temelji na večtisočletni strasti in ljubezni do vina, ki je zaznamovala evolucijo naših krajev. To se odraža v vsakem slehernem kozarcu Pullus-ov, Haložana in Pinky Chick-a. V vsako kapljico te žlahtne kapljice smo investirali vsaj dve kaplji znoja in to z nasmehom na obrazu. Z veseljem. Zavedajoč se, da smo okuse in vonje narave, šelestenje letnih časov, genezo vinske sorte, s svojim prstnim odtisom zdravo prelili v kozarec. Verjamemo vase. Verjamemo v naša vina. Vemo zakaj :)”

www.pullus.si

 

  • Video Pullus

  • Za sceno

  • Haložan

Vinarski trg 1, 2250 Ptuj