Puklavec Family Wines

Kolodvorska Cesta 11, 2270 Ormož, Slovenija
+38627415700
www.puklavecfamilywines.com
info@puklavecfamilywines.com


Vinska zgodba družine Puklavec se je pričela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Njegova filozofija je še vedno močno prisotna v njihovem delu in se odraža v temeljnih vrednotah Puklavec Family Wines: to so strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Danes očetovo vizijo izpolnjuje Vladimir Puklavec, skupaj s svojima hčerkama, Tatjano in Kristino ter v tesnem sodelovanju z okoliškimi vinogradniki.

Njihova vina se rojevajo v osrčju slikovitih Ljutomersko-Ormoških goric, v vinorodni deželi Podravje. Tu so za vinogradništvo zagotovljeni popolni mikroklimatski pogoji. Rezultat so elegantna vina, ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So čudovito harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom tamkajšnjim vinogradom.

Puklavec Family Wines prideluje vina  v svoji kleti v Ormožu, kjer je ob ogledu kleti možna pokušnja v modernem degustacijskem prostoru. Njihova zidanica Malek se nahaja tik ob vinogradih na Jeruzalemu.

Vinoteka in degustacijska dvorana Ormož
Kolodvorska 11, 2270 Ormož, +386 (0)2 741 57 25, turizem@pfwineries.com
Vinoteka in degustacijska dvorana Ormož predstavljata degustacijsko središče ormoškega vinorodnega okoliša. Notranjost je opremljena v slogu okoliških dejavnosti, kot so na primer vinska pot, zidanice in sadjarstvo.

Degustacijski prostor je razdeljen na različne oddelke glede na njihovo uporabnost. Večji del dvorane z barom je namenjen večjim skupinam. Manjši prostor ob strani je predviden za poslovne sestanke, delavnice ali degustacije za manjše skupine. Dvorana sprejme do 50 ljudi. Z veseljem organiziramo individualne in skupinske degustacije skupaj z našimi vinskimi svetovalci ali pridelovalci vin. Del dvorane smo spremenili v trgovino, kjer lahko kupite naša vina, ki so primerna za vsako priložnost.

Zidanica Malek
Svetinje 22, 2259 Ivanjkovci, +386 (0)2 741 77 76, malek@pfwineries.com
Zidanica Malek stoji ob vinski poti med Svetinjami in Jeruzalemom. V njej je ogromna preša, pod zidanico pa obokana klet. Posebnost v zidanici je kapelica s fresko Marijinega vnebovzetja, baročna mojstrovina iz prve polovice 18. stoletja. Na steni sta ohranjeni še dve žanrski sliki. Restavratorji so prepričani, da sta freska in celotna kapela starejši od same zidanice in da so zidanici prizidali pozneje.

Zidanica je bila del gospoščine Branek, ki je bila v lasti furlanskih grofov iz rodbine Codroipo. Zidanica Malek in njeni prostori so v poznem 19. stoletju prešli na družino Fischerau – lastnike in trgovce z vini iz Leobena. Po 2. svetovni vojni je bila posest predana v upravljanje taverni Jeruzalem–Svetinje. Danes je zidanica v lasti družine Puklavec in podjetja Puklavec Family Wines, ki jo tudi upravlja.

Stavba je stara več kot 300 let. Prejšnji lastniki so jo uporabljali predvsem za bivanjske in kmetijske namene, danes pa je to izključno turistična točka. Njena vrata so odprta napovedanim skupinam in posameznim obiskovalcem. Stoji sredi čudovitih Jeruzalemskih goric, v njej pa lahko naša vina degustirate in tudi kupite ter si ogledate obokano klet, staro prešo, kapelo in majhen muzej vinogradništva.

Blagovne znamke Puklavec Family Wines

puklavec & friends

Naša vina puklavec & friends najbolje opišemo kot sveža sadna vina, dostopna vsem. Piti vina puklavec & friends pomeni uživati življenje v družbi in proslavljati prijateljstvo, saj so primerna za vsako priložnost. V zadnjih nekaj letih so dvakrat prejela nagrado »Supermarket Wine of the Year« (Najboljše vino leta v supermarketih) na Nizozemskem. Na ta dosežek smo zares ponosni, zlasti ker gre za zelo konkurenčen trg. Steklenica vina puklavec & friends se vsak dan znajde na nakupovalnem seznamu kupcev v supermarketih.

Jeruzalem Ormož

Naša vina Jeruzalem Ormož so sveža, sadna in poživljajoča. Grozdje iz naših edinstvenih vinogradov v Ljutomersko-Ormoških goricah pridelujemo na naravi prijazen način in ga še vedno obiramo ročno. S pomočjo najsodobnejše tehnologije, s katero je opremljena naša klet, ustvarjamo vina, v katerih ohranjamo najboljše iz narave. Vina Jeruzalem Ormož so za vse vas, ki se radi sprostite in uživate ob kozarcu dobrega vina v družbi prijateljev ali družine. Kot ena vodilnih vinskih znamk v Sloveniji, ki je na voljo v prosti prodaji, se vina Jeruzalem Ormož znajdejo na vsakodnevnih nakupovalnih seznamih, na voljo pa so tudi v restavracijah.

Estate Selection

Z vini Estate Selection smo pod soj žarometov postavili veščine naših enologov in strast do ustvarjanja izjemnih vin. Zrela ali mlada, zorjena v lesenih sodih ali v nerjavečih tankih, v vinih Estate Selection odkrijemo in doživimo pravo prefinjenost sodobnega vinarstva. Rezultat so sveža in sadna vina s prijetnim mineralnim karakterjem, ki odražajo vrhunsko kakovost in edinstven terroir.

Seven Numbers

Ekskluzivna vina Seven Numbers predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec. Geografska lokacija je tu ključnega pomena. Naše najboljše vinograde smo tako kot vina označili s sedmimi številkami. S tem smo dosegli sledljivost vsake steklenice, saj točno vemo iz katere vrhunske lege prihaja grozdje. Razumevanje posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal zahteva predanost in znanje naših strokovnjakov. Vina Seven Numbers pa dokazujejo, da lahko prav to prinese izjemne rezultate, kar se odraža tudi v slovesu naših vin med poznavalci.

www.puklavecfamilywines.com

Kolodvorska ulica 11, 2272 Ormož