Klet Brda, z.o.o. Dobrovo

Zadružna cesta 9, 5212 Dobrovo, Slovenija
+38653310100
www.klet-brda.si
info@klet-brda.si


Klet Brda je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin, ki s prepoznavnim slogom osvaja ljubitelje vina doma in v kar 26 državah sveta.

Klet združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva.

Njihovo poslanstvo je, da v vinu izrazijo edinstvenost terroirja Goriških brd ter z uspešnim trženjem prispevajo k razvoju področja in dobrobiti tamkajšnjih ljudi.

Njihovo glavno vodilo pri vsakodnevnem delu je globoko spoštovanje narave in njenih ciklov, saj se kakovost rodi v vinogradu.

Lege so zahtevne: strma pobočja, terasasti vinogradi, kjer je mogoča skoraj izključno ročna obdelava. A prav zato dajejo takšna območja vina posebne kakovosti. Vina, ki jasno pripovedujejo zgodbo o svojem izvoru. Vsaka družina v Brdih v povprečju obdeluje od dva do tri hektarje površin, s posebno pozornostjo do naravnih ciklov in natančnim spremljanjem kakovosti. Skrivnost, kako skrbeti za vinograd, se prenaša iz roda v rod – neprisiljeno, naravno, s potrpežljivostjo in ljubeznijo.

 

Zadružna cesta 9, 5212 Dobrovo