Kljub zunanji neznosni vročini se je v prijetno ohlajenih in urejenih prostorih gostišča Šinjor v Martjancih, v sredo 19.junija zbralo 25 vabljenih na predstavitvi desetih vin iz območja Goričkega v kombinaciji desetih raznovrstnih jedi od prekmurske šunke, dödolov, do jelenjega fileja in na koncu še bograč. Predstavitev je povezoval vinogradniški strokovnjak tega območja Ernest Novak in je bila popestrena z diapozitivi raznih znamenitosti vinogradništva in prekmurske krajine.
Predstavili so se naslednji vinogradniki:-Ernest Novak iz Vaneče z vini, sauvignon izbor(polsladko), renski rizling(polsuho), laški rizling ledeno vino(sladko) in zvrst vina goričanec(suh).
-Jože Gomboc iz Gerlinec z renskim rizlingom(polsladko)
-Matija Gjerkeš iz Fikšinec z vinom sorte chardonnay(polsuh)
-Oskar Trajber iz Kobilja z laškim rizlingom(polsladek)
-Alojz Marič iz Rogaševec s sauvignonom(polsladek)
-Jože Puhan iz Bogojine s sivim pinotom(polsuho)
-Alojz Kisilak iz Murske Sobote z modro frankinjo(polsuho)
Vsa vina razen predikatnih so letnika 2001 in nosijo promocijsko znamko Diši po Prekmurju.
Prisotni so bili nad vinsko kulinarično ponudbo navdušeni in so pripravljeni v bodoče tudi ob plačilu sodelovati na takšnih srečanjih.
Za društvo vinogradnikov Goričko Ernest Novak