V četrtek 14. 11. 2002 se slovenska kuharska ekipa v sestavi: vodja ekipe Matija Pozderec – Hotel Podvin
člani: Janez Dolšak – Grand Hotel Union Ljubljana,
Danijel Kozar – Hotel Ajda Moravske Toplice, Borut Jakič – HIT ZC Perla Nova Gorica, Matjaž Cotič – HIT Gostilna pri Hrastu, Matjaž Novak – Incom Ajdovščina odpravlja na svetovno prvenstvo kulinarike EXPO GAST 2002 v Luxembourg. V soboto 16. novembra 2002 se bodo udeležili kulinaričnega tekmovanja v panogah: A;B in C s postavitvijo razstavne mize po zamisli Janko-ta Perdana Johny-ja. V torek 19. novembra pa se bo ekipa pomerila v pripravi menu-ja za 100 oseb. Ekipo bosta spremljala predsednik sekcije Iztok Legat in sekretar sekcije Srečko Koklič.O samem poteku tekmovanja in prireditvi se bomo javili iz Luxembourga. Tistim, ki se prireditve ne bodo mogli udeležiti v živo, bomo omogočili, da bodo na spletni strani našli utrinke svetovne kulinarične razstave.