Razmišljanje sommelierke Elizabete Gumilar:
PENINA – PIJAČA ZA SVEČANE TRENUTKE
Bliža se čas prazničnega razpoloženja. Kot menijo poznavalci, je v sodobnem življenju med vsemi pijačami za nazdravljanje najbolj primerno peneče vino. Da pa bi lahko uživali v igri sproščanja in iskrenja mehurčkov, postrežemo penino v visokih ozkih kozarcih, z velikim pecljem, pri optimalni temperaturi 7°C. Ni lepšega kot si nazdraviti s kozarcem penečega vina, z lepimi željami in globokim pogledom v oči.Ker so kozarci za penino iztegnjeni z malo prostornine, je v kozarcu že tako malo penečega vina, da ga nikar ne pijmo po požirkih. Če želimo, da nas resnično poživi, ga spijmo do dna! Užitek in doživetje ob kozarcu dobrega penečega vina pa naj ne bo namenjeno le sladokuscem in poznavalcem vin ali stvar prestiža, ampak naj ta pijača postane s svojim poživljajočim, hitrim in blagodejnim učinkom, pogostejša spremljevalka svečano pogrnjene mize v naših domovih.