SLOVENSKE VINSKE ZGODBE

Manj znane podobe rumene rebule
10. december, Klub CD

Neobičajne primerjave so pokazale, da je rebula premalo cenjena sorta, saj je primerna za različne kategorije vin, ki jih zaznamuje z raznovrstnostjo, žilavostjo, sočnostjo in značajnostjo. Tudi tokrat presenečenje. Predavanje sta vodila Dušan Brejc in Iztok Mikulin.

Pod okriljem Poslovne skupnosti za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije in Zaščitne znamke slovenskih vin ter Cankarjevega doma.Slovenske vinske zgodbe

Namen prireditev je, da bi na svež, odprt pa vendar poučen način sooblikovali bolj prijazno vinsko kulturo. Prepričani smo, da le večje vedenje in znanje lahko prinese pameten odnos do vina, zato to niso le običajne degustacije od namiznega do vrhunskega vina, ampak degustacije s konceptom oziroma z zgodbo, ki pove nekaj več pa četudi le malo več, kot smo že vajeni. Pomembne so primerjave in ugotavljanje razlik, spoznavanje subtilnih arom, uživanje v pestrosti in raznovrstnosti. Občasno pa se ponudi tudi kakšen poperček, ki sicer ni na voljo najširši publiki. Splošno so prireditve primerne tako za strokovno javnost (enologi, vinarji, gostinci, …) kot za laike, ki o vinu vedo bore malo.

Prireditve potekajo pod okriljem Zaščitne značke slovenskih vin in s sodelovanjem Poslovne skupnosti za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije.

Prireditve se vrstijo vsak drugi torek v mesecu.