Priprave na 50. GTZ Slovenije

Pričeli smo z dogovori o pripravah na 50. gostinsko-turistični zbor Slovenije, katerega bo v letošnjem letu od 13. do 15. oktobra 2003 gostil Bled.

Pred 50 leti so se 10. oktobra 1953 na Bledu zbrali delavci v gostinstvu in turizmu. Prireditev se je skozi čas razvoja oblikovala in preoblikovala tudi njena vsebina. Nad samo vsebino in tehničnimi zahtevama sedanje prireditve so bili presenečeni tudi letošnji gostitelji prireditve, ki so gostili kar nekaj Gostinsko-turističnih zborov Slovenije. Letošnji nosilec in koordinator med hotelskimi hišami na Bledu je LTO Bled, natančneje njena direktorica Eva Štravs-Podlogar.

Fotografija: Direktorica LTO Bled Eva Stravs-Podlogar in sekretar organizacijskega odbora 50. GTZ Slovenije Srečko
Koklič.Na prvem delovnem srečanju smo predstavili vsebino prireditve in tehnične zahteve za izvedbo vseh strokovnih tekmovanj. Glede na trenutne prostorske zmogljivosti na Bledu in samo zahtevnost projekta je pred nami zahtevna naloga izvedbe prireditve.

V mesecu januarju se bo sestal odbor, ki pripravlja ob jubileju prireditve kroniko pregleda razvoja Gostinsko-turističnega zbora Slovenije, ravno tako pa se bodo v prvem tednu januarja sestali vsi vodji tekmovanj in pregledali pravilnike in kriterije ocenjevanja posameznih tekmovanj. O pripravah na našo skupno prireditev, vas bomo sprotno obveščali na spletni strani in strokovni reviji Pet zvezdic. Veseli bomo vsakega vašega predloga, da bomo 50. Gostinsko-turistični zbor Slovenije obeležili tako, kot se za jubilej spodobi.

Dodatne informacije:

Srečko Koklič

Dimčeva 13

SI-1504 Ljubljana

01) 5898226

srecko.koklic@gzs.si

http://www.slovino.com/dgd/