8. večer z Dragom Medvedom in njegovim gostom Marjanom Lešnikom, bo v četrtek, 6. marca 2003 ob 19.30 , v Vinagovi vinoteki v Vodnem stolpu na Lentu v Mariboru.Staro slovensko ime za marec je sušec,
ker naj bi bila zemlja že tako suha, da je primerna
za prva dela. Čas med pustom in veliko nočjo pa je postni
čas. Nas to ne moti, da ne bi v tem času govorili o dobri
kulinariki in se na tak način pripravljali na bližnje praznike.
Kuharski mojster Marjan Lešnik je po rodu iz Slovenskih Konjic.
Za kuharja se je izučil v gostinski šoli v Celju, od koder ga je pot vodila preko Dunaja in Francije po svetu, dokler ni prevzel vodenje kuhinje v znamenitem londonskem hotelu Claridge’s iz svetovno znane in prestižne verige hotelov Savoy.Povsem jo je prenovil in jo zelo uspešno vodil osem let, danes pa se ukvarja s svetovanjem in izvajanjem prestižnih kulinaričnih projektov, tudi v ZDA. Vsako leto tudi snuje pripravo tradicionalne slanikove pojedine na pepelnično sredo v ljubljanskem hotelu Union. Tokrat bomo z njim kramljali o tistih kulinaričnih mojstrovinah, ki jih je v prestižnem londonskem hotelu, ki pa je znan predvsem po francoski kuhinji, pripravljal tako, da so k njemu najraje hodili, kadar niso jedli doma, mnogi iz angleškega dvora, med njimi seveda tudi angleška kraljica. Pa še o čem drugem, a to naj bo mala skrivnost velikega mojstra!
Prisrčno vabljeni!
VSTOPNINA 1500,00 SIT vključuje tudi kozarček Vinagovega vrhunskega vina
po izboru enologa. Ob doživljanju večera si lahko po ugodnih cenah naročite odlična Vinagova vina.
Rezervacije in informacije: Vinag, Trg svobode 3, 2000 Maribor, tel.: 02/220 81 51, GSM: 070/447 400.
Število sedežev je omejeno.