7. marca 2003 so se v hotelu Habakuk v Mariboru zbrali člani Sekcije kuharjev in slaščičarjev, člani sekcije vinskih svetovalcev, člani sekcije direktorjev hrane in pijač, ki delujejo pod okriljem, Društva gostinskih delavcev, s sedežem na Združenju za turizem in gostinstvo pri GZS. Na svojem letnem zboru, so pregledali delo in potrdili poročila dela za nazaj in sprejeli načrte za nadalnje delo. Zbora se je udeležilo 98 članov posameznih sekcij, ki so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi smernic HACCAP za gostinsvo, pripravljene s strani Ministrstva za zdravje, Inštita za varovanje živil v sodelovanju z Združenjem za turizem in gostinstvo pri GZS in OZS. Smernice sta predstavila g. Darko Mehikič (ministrstvo) in g. Pavel Polak (inštitut).
Sponzorji: Kolinska,
Droga,
Mir Gornja Radgona,
13 M – Nestle,
Magistrat Barila,
vinarji: Protner, Walthuber, Gaube, Zlati grič,
Bayer Pharma
so se predstavili udeležencem, njihove proizvode pa so kuharski strokovnjaki vključili v pripravi kosila.