Cvičkarija

Cvičkarija v Mariboru 22. aprila, v Ljubljani 23. aprila in v Novem mestu 26. aprila. Organizatorji so v sporočilu zapisali:

Cvičkarija predstavlja novo, zanimivejšo smernico študentskih festivalov. Je prireditev, ki je sestavljena iz etnoloških in enoloških prvin in kot taka združuje dolenjske običaje s kulturo pitja vina. Osnovni namen Cvičkarije je predstaviti dolenjsko pokrajino, njene ljudi in običaje, glavni junak pa je seveda dolenjski posebnež, cviček.Festival, ki bo letos potekal na treh lokacijah: Maribor, Ljubljana in Novo mesto, je sestavljen iz dveh vsebinsko različnih delov.

Prvi, promocijski del je namenjen degustaciji cvička in dolenjske kulinarike. Tu velja izpostaviti peko odojka, ki ga ob dobri kapljici cvička študentje slastno pojedo. Ob tem nam igra študentska pihalna godba, pa številni mladi glasbeniki, k aktvinemu sodelovanju pa z nagradnimi igrami povabimo tudi zbrano publiko. Letos bomo gostili tudi vinsko kraljico in cvičkovo princeso. Zunanji, kulturno etno-enološki program je predviden do nekje 21 ure, potem pa se preselimo v dvorano ŠTUK-a, kjer začnemo s koncertnim delom prireditve.

Drugi, glasbeno-zabavni del, tako imenovani študentski del prireditve, je posvečen sprostitvi in izkazovanju spoštovanja dobri slovenski glasbi in kvalitetnemu cvičku. Letos nastopajo: Elevators, Društvo mrtvih pesnikov, Sestre, Magnifico in ansambel presenečenja. Koncertni del pa bodo spremljale številne nagradne igre naših sponzorjev.

Promocijski, turistični, enološki in etnološki program – spored:

Ob 17. uri

– degustacija cvička in dolenjske kulinarike

– zabavne nagradne igre,

– obisk vinske kraljice in cvičkove princese

– Peter s kitaro in še in še…

Ob 22. uri v dvorani ŠTUK-a:

Elevators, Društvo mrtvih pesnikov, Sestre, Magnifico + presenečenje!