Na primorskem

je sekcija F & B Manager organizirala srečanje, na katerega so bili vabljeni člani sekcije vinskih svetovalcev in sekcije kuharjev in slaščičarjev. Zbrali smo se v dobri družbi na slovenski obali ob skoraj poletnem vremenu, ter si najprej ogledali družinsko podjetje Emonec v Kopru. Zanimivo je bilo videti od proizvodnje aparatov za kavo, pražarno kave Emonec in pridobivanje piva v domači varilnici pivnice Emonec.

Po ogledu kleti Vinakoper, ter vodeni degustaciji, tokrat malo nenavadnim pričetkom, vendar poučnim, pričeli pokušino oljčnega olja, katerega nekaj pridelujejo in polnijo tudi sami. Poskusili smo njihova vina, ki so predelana s vplivom mediteranskega podnebja.

Srečanje na Primorskem smo v popoldanskem času nadaljevali na ladji JEŽ Izola, s katero smo se popeljali po slovenskem morju in si ogledali celotno obalo od Debelega rtiča do sečoveljskih solin.

Ob upanju na prihodnje srečanje smo se razšli s prijetnimi vtisi in vsak izmed nasje s seboj odnesel vtise s kančkom mediteranskega vonja in primorskega sonca.

Zahvaljujemo se družinskemu podjetju Emonec Koper za gostoljubje in pogostitev, vinski kleti Vinakoper za strokovno vodeno degustacijo, družbama Delmar, Riba Izola za prijetno počutje na ladji in okusno pripravljene jedi in na koncu koordinatorju našega srečanja Jože-tu Šircelj.