Cesarske vinske kleti

Odesa – Kishinev – Krim

Ko sem lani v juniju obiskal slovite kanadske kleti na Niagari sem si rekel, krog je sklenjen in ni vec kleti, ki bi mi delala skomine. Človek pa se vedno lahko tudi zmoti in v tem je pogosto tudi čar zivljenja, če odkrijes svojo zmoto v lepem in dobrem. Ko sem dobil osebno povabilo naj obiscem kleti carske Rusije sem si ob pregledu videa in drugega slikovnega gradiva dejal : to je preveč lepo in preveč dobro, da bi bilo lahko samo zame!

Začetek v Odessi. Se spomnite Eisensteina in Oklepnice Potjemkin? Moldavija, Kišinjev in največja klet na svetu. Sevastopol, legenda Krimskih vojn, Krimea, Carska in vsesovjetska svetovno znana klet penin, methode champenoise, charmat in kontinuirna metoda, redkost v svetu. Masandra, carska klet najboljših vin ruskega dvora, danes korporacija osmih kleti na prelepi krimski rivieri in arhiv najstarejših vin na svetu. Za konec pa se Jalta. Vas zanima kako in kje ruska buržoazija preživlja počitnice?

Torej smo ponovno v sedlu. Tokrat z Okarina Toursom, ki je preverjena potovalna agencija. Z njimi smo bili zelo uspešni že v Kaliforniji. Strokovni del ekskurzije smo ustvarjali celo večnost, tako je na vzhodu, zato smo potrebovali sodelovanje glavnih akterjev, ki so zdaj naši soorganizatorji na celotni poti.

Ekskurzija je predvidena za 25 udeležencev in je že v predpremieri skoraj v celoti razprodana. Prednost ima stara garda. Ne pozabite, da so v ceno vključeni vsi ogledi, degustacije in v bistvu vsa hrana – polpenzioni! Se bi radi naučili umetnoti druženja kaviarjev in penin? Potem pojdite z nami – če še ujamete kako prosto mesto!

Marin Berovič

Dodatne infomacije:

Okarina Tours P.P. 2937 – 1001 Ljubljana, si. E-mail: Okarina@siol.net / Tel: 01 256 26 18 / Fax: 01 256 26 19