Prve diplome vinskim svetovalcem II. stopnje

Srečanje sommelierjev Ptuj 2003

V sredo 4. junija bo prva generacija sommelierjev – vinskih svetovalcev Slovenije, ki je uspešno končala izobraževanje na zahtevnem nivoju za naziv sommelier druge stopnje, slavnostno prejela diplome in insignije. Izobraževanje je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije. Svečanost bo potekala v Viteški dvorani ptujskega gradu pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ptuj dr. Štefana Čelana. Na prireditvi bo v organizaciji Centra za dvig namizne kulture SloVino.com potekalo predavanje na temo “Kakšna bela vina v gastronomijo”.

Mag. Anton Vodovnik bo vodil strokovno delavnico in sommelierje popeljal skozi zgodbo belih vin iz vinorodne dežele Podravje. Srečanje sommelierjev ne mine brez degustacije skrbno izbranih vin. Sommelierji bodo poskušali vina Vinarstva Slovenske gorice Haloze, podjetja Miro vino in podjetja Zlati grič. Za kakovostno druženje vina in hrane bo poskrbela Perutnina Ptuj. Sekcija sommelierjev – vinskih svetovalcev Slovenije pri GZS bo ob tej priložnosti podelila šest nazivov častnega člana sekcije sommelierjev. Ta naziv podeljujejo zaslužnim osebam, ki vidno pripomorejo k dvigu namizne kulture in eno-gastro stroke.

Ni naključje, da bo srečanje vinskih svetovalcev gostil prav Ptuj – mesto z najstarejšim arhivskim vinom v Sloveniji in večstoletno tradicijo kletarstva. Z gostoljubjem sommelierjem mesto Ptuj izkazuje spoštovanje do kulture in zgodovine ter svojo naravnanost v prihodnost.

Program srečanja: http://www.slovino.com/index.php?nid=281

Pokrovitelj:

Župan Mestne občine Ptuj dr. Štefan Čelan

Sponzorji prireditve:

Vinarstvo Slovenske gorice Haloze

Perutnina Ptuj

Pokrajinski muzej Ptuj

SloVino.com

Plus d.o.o.

ComtronPredavanja in degustacije vin so omogočili:

VINARSTVO SLOVENSKE GORICE HALOZE

Miro Vino

Zlati grič

Dodatne informacije:

sommelier@slovino.com

041 282 177

02 228 3030