Srečanje vinskih kraljic Avstrijske Štajerske, Zagrebške županije in Slovenije

Gornja Radgona, 24.8.2003, 41. mednarodni kmetijsko-živilski sejem. Danes so se v Vinskem hramu Pomurskega sejmišča srečale vinske kraljice Avstrijske Štajerske, Zagrebške županije ter aktualna in prejšnje vinske kraljice Slovenije. Prisotne sta pozdravila župan občine Gornja Radgona, Anton Kampuš in direktor Pomurskega sejma, d.d., Janez Erjavec. Slednji je poudaril, da sedem let institucije vinske kraljice Slovenije pomeni sedem let truda pri promociji slovenskih vin in vinske kulture. Simona Štraus, vinska kraljica Slovenije je v svojem nagovoru podčrtala velikost in kakovost slovenskih vin, ki sta nesorazmerni majhnosti slovenske države.Simona Štraus, ki izhaja iz vinogradniške družine v Virštajnu, si je za svoje vino izbrala domači Sauvignon.

Štajerska vinska kraljica Vera Sammt iz Kloecha si je za svoje vino izbrala družinski traminec, zbranim pa je zaupala, da je zelo dejavna pri promociji vin iz okoliša, iz katerega izhaja.

1. vinska kraljica zagrebške županije, Nataša Puhelek, izhaja iz vinorodnega okoliša Sv. Ivan Zelina. Za svoje vino si je izbrala vino Kraljevina Zelina, ki je značilno za okoliš, iz katerega izhaja. Skupaj z vinogradniki iz tega področja pa so oblikovali tudi konzorcij za njegovo promocijo.

Vinske kraljice so svoje srečanje nadaljevale z obiskom vinogradniških razstavnih prostorov na 41. mednarodnem Kmetijsko-živilskem sejmu.