IV. Prestige TOP 30 – SloVino

SloVino.com – Center za dvig namizne kulture in Zavod za turizem Maribor


V četrtek, 25. septembra bo v viteški dvorani mariborskega gradu potekala degustacija izbranih vrhunskih vin po standardih Prestige TOP 30. Center za dvig namizne kulture SloVino organizira ta gala vinski dogodek že četrtič.

Priznani slovenski enologi in sommelierji so skrbno izbrali 30 vrhunskih slovenskih vin, ki so zaradi svoje kvalitete ali posebnosti uspela prepričati zahtevno strokovno komisijo. Izbrana vina predstavljajo del vrha slovenske vinske odličnosti, ki jo prezentira SloVino. Pravilnost umestitve izbranih vin na tam elitnem dogodku dokazuje tudi veliko zanimanje med obiskovalci te degustacije. Sproščeno ter poučno strokovno vodenje z opisi vin in sort so ob drobnih kulinaričnih izzivih, sommelierski postrežbi in pokušnji vabljenih vin iz ročno izdelanih steklenih kelihov stadnardi tega dogodka.
Slovino posveča posebno pozornost kvalitetnemu druženju vina in hrane ter kulturi omizja.

Organizatorji si štejejo v posebno čast, da se bo tokrat v Mariboru s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami predstavila kuharska reprezentanca, ki zastopa Slovenijo na pomembnih mednarodnih tekmovanjih po vsem svetu.

Na prireditvi bodo ob priznanih strokovnjakih, ki vodijo posamezne dele degustacije, spregovorili Vinska kraljica Slovenije, Mariborska vinska kraljica, predsednik sommelierjev in predstavniki slovenske kuharske reprezentance.

Zavod za turizem Maribor s prireditvami “V objemu Stare trte” izkazuje dolžno spoštovanje do najstarejše trte na svetu. Z vrhunskimi vinskimi dogodki ostaja Maribor štajerska in slovenska vinska metropola.Prvo in zadnjo besedo bo na dogodku Prestige TOP 30 tudi tokrat imelo vrhunsko slovensko vino.REZERVACIJE IN INFORMACIJE:

SloVino.com – Center za dvig namizne kulture

Vinarska 14, Maribor

02/228 30 30

041/282 177

info@slovino.com

www.slovino.com