Izbrana vina SloVino.com in kulinarika Slovenske kuharske reprezentance

Po uspešni pomladni degustaciji Prestige TOP 30 na posestvu Brdo pri Kranju bo gala vinski dogodek ponovno v Mariboru

Degustacija Prestige TOP 30 – Slovino

Maribor, 23. september 2003 – V četrtek, 25. septembra bo v Mariborskem gradu potekala degustacija izvrstnih slovenskih vin IV. Prestige TOP 30 – SloVino. Ljubitelji izbranih vin poznajo ta gala vinski dogodek po predstavitvi in degustiranju tridesetih vin, ki jih posebna komisija organizatorja uvrsti med 30 najboljših. Dogodek organizira Center za dvig namizne kulture SloVino, predstavlja enega od vrhuncev sklopa prireditev “V objemu Stare trte”, ki ga organizira Zavod za turizem Maribor. Sodeluje 30 vin, ki jih na degustacijo povabijo izmed več kot 1200 vinskih vzorcev. Izbor opravi strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani slovenski enologi in sommelierji. Skrivnostni svet vinskega bogastva bosta zbranim gostom približala enologa mag. Anton Vodovnik in Tadeja Vodovnik Plevnik.

V vinskih logih že tečejo ugibanja o povabljenih vinih. Izbrana vina ostanejo skrivnost do začetka dogodka. Za kulinarične izzive bo na Prestige TOP 30 tokrat poskrbela Slovenska kuharska reprezentanca. Državno kuharsko reprezentanco, ki zastopa Slovenijo na pomembnih tekmovanjih v tujini sestavljajo Matija Pozderec, Kulinarik s.p. kot vodja ekipe in člani Matjaž Cotić, HIT Nova Gorica, Gostilna Hrast šef kuhinje; Borut Jakič, HIT Nova Gorica, Hotel Casino Perla, šef kuhinje; Daniel Kozar, Terme 3000 Moravske toplice, šef kuhinje; Janez Dolšak, Grand Hotel Union, šef kuhinje; Uroš Gorjanc, Turška ambasada ,šef kuhinje-slaščičar. Vodja reprezentance nam je zaupal, da bodo za to svečano priložnost pripravili male kulinarične izzive v obliki tekmovalnega finger food-a v šestih hodih: pastetke divjega prašiča z grozdjem, lososovi zvitki na pastetkah, postrvna pena na testeničkah, nadevani paradižniki z zeliščno skuto, pastetke z jelenovo peno in pistacijam ter sladko presenečenje.

Vinski svetovalci SloVino.com bodo na strokoven način poskrbeli, da bodo jedi kot pika na i nadgradile izbrano tridesetino velikih vin. Sommelierji bodo prezentirali visoko strežbo v belih rokavicah.

V Centru za dvig namizne kulture SloVino zagovarjajo prepričanje, da se lahko zgodba o uspehu vrhunskih slovenskih vin gradi samo na kakovosti proizvoda in njegove predstavitve. Pravilno začrtano pot druženja ljudi z izbranimi vini, kulinariko, umetnostjo, kulturo potrjuje veliko zanimanje obiskovalcev za doživetje tega vinskega dogodka. Vse vstopnice za več kot sto sedežev v viteški dvorani so bile rezervirane v treh dneh od razpisa na spletnem vinskem portalu www.slovino.com.Za več informacij vam je na voljo:

SloVino.com – Center za dvig namizne kulture

Vinarska 14, Maribor

02/228 30 30

041/282 177

info@slovino.com

www.slovino.com