Kuharska reprezentanca se predstavi

V sklopu prireditev Jubilejnega 50. GTZ Slovenije se bo 14.11.03 v restavraciji hotela Astorija predstavila SLOVENSKA KUHARSKA REPREZENTANCA.

Mojstri bodo gostom predstavili tekmovalni menu za Kuharsko olimpijado 2004.

Menu:Topla predjed:

Kipnik s potočnimi raki

Pečen file zlatovščice

Ribja klobasica

Grahov pire

Pira z zelenjavo

Paradižnikov konkase

Žafranova omaka

Peteršiljev pesto

Glavna jed:

Srnin file v zajčjem fileju s pistacijami

Zajčja rulada z divjačinsko peno

Gobov pire

Polenta z bučnimi semeni in parmezanom

Ajdov krapec s skuto in proseno kašo

Kuhana hruška v belem vinu, glaziran kostanj

Fina mlada zelenjava

Divjačinska omaka z brinjem

Sladica:

Beli čokoladni mus s praženimi lešniki, malinovim sladoledom in malinovim kulijem.

Dodatne informacije:

Matjaž Pozderec

041 677 348