Maribor, 22. januar 2004, Višja šola za gostinstvo v Mariboru je znova dokazala, da ne širi znanja samo med svoje dijake, ampak skrbi tudi za ostale.
Kot je že nekako v navadi so tudi tokrat organizirali predavanje, tokrat z naslovom Vino včeraj, danes in jutri, ter praktično delavnico o vplivu oblike in velikosti kozarca na okus vina. V gosteh je bil gospod
Predavanje je potekalo 21.1. 2004 v veliki predavalnici VSŠG Maribor na Zagrebški cesti 18. Novosti in znanja željnih ljudi ni manjkalo, saj je bila predavalnica skoraj premajhna za vse, ki so želeli iz prve roke slišati kako vključevati vino v življenski slog sodobnega človeka, kakšne so razmere na svetovnem vinskem trgu idr.
Po odličnem kosilu za katerega je poskrbela inštruktorica gospa Mojca Polak Zupan se je zvrstila še delavnica.
Praktična delavnica je potekala v demonstracijski učilnici, kjer je v začetku gospod dr. Filiputti na kratko povzel nekaj iz teorije o okušanju vina, osnovnih vinskih vonjih in okusih ter nato še praktično dokazal kako vpliva izbira kozarca na vonj in okus vina.
Kakorkoli že, predavanje in praktična delavnica je za nami in le želimo si lahko, da se še bodo podobni dogodki vrstili še naprej. Po besedah ravnateljice mag. Helene Cvikl se za prihodnost organiziranja podobnih dogodkov ni bati.