Zavod SloVino

MARIBOR, 15. januar 2004 – V januarju je začel delovati Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Svoje poslanstvo bo usmeril na približevanje vinske in kulinarične kulture v stičišču med pridelovalci, ponudniki in porabniki. Njegova naloga je vzpostavljanje kakovostnejših odnosov pri pozicioniranju kmetijskih proizvodov s posebnim poudarkom na slovenskem vinu in hrani v času, ko bo k nam prišla ponudba evropskega trga.

Program Zavoda SloVino daje pomembno vlogo različnim izobraževalnim oblikam. Le-te bodo namenjene strokovnjakom vinarske, gostinske in sommelierske stroke in tudi ljubiteljem vina in izdelkov kulinaričnih umetnosti.Pod okriljem novo nastale organizacije bo delovalo tudi nekaj uspešnih projektov s področij eno-gastronomije, med njimi stičišče informacij o vinu na internetu, ki je privabilo na slovenski vinski portal SloVino.com več kot 500.000 obiskovalcev iz več kot 100 držav sveta. Portal najdete na internetnem naslovu www.SloVino.com. Na njem najdete ob vinarjih in vinskih informacijah še predstavitve sommelierjev, enologov, trsničarjev, turističnih ponudnikov, ki so povezani z vinom ter podatke o razpisanih predavanjih in degustacijah.

Tudi veliki vinski gala dogodek Prestige TOP 30, na katerem je predstavljena izbrana ponudba tridesetih slovenskih vin po izboru eminentnih enologov in sommelierjev, bo v prihodnje potekal v organizaciji Zavoda SloVino.

Za direktorja Zavoda SloVino je imenovan diplomirani ekonomist Janez Verboten, znani slovenski vinski strokovnjak, ki se že vrsto let poklicno ukvarja z vinskim marketingom in povezavami vina in hrane. Skupaj s sodelavci je zastavil ambiciozen načrt za doseganje zastavljenih ciljev, ki vključuje kvalitetne in inovativne rešitve na področjih delovanja zavoda.