Osvojena odličja

Slovenska kuharska reprezentanca se je vrnila iz Stuttgarta, kjer se je na 22. mednarodnem sejmu INTERGASTRA udeležila kulinaričnega tekmovanja z mednarodno udeležbo s petimi zlatimi in dvema srebrnima medaljama.

Ekipo so sestavljali in tekmovali v kategorijah:

Daniel Kozar,Terme 3000, Moravske Toplice in Matija Pozderec, Kulinarika s.p.,

kategorija A 1 plošča za osem oseb in 6 hladnih začetnih jedi zlata medalja


Borut Jakič,HIT Nova Gorica, ZC Perla


kategorija B plošča za 4 osebe in 3 glavne jedi s prilogo zlata medalja


Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla


kategorija C1 plošča mignonov s sladkorno skulpturo za 8 oseb in 3 restavracijske sladice zlata medalja

ekipo je vodil Matija Pozderec, ekipa osvojila skupno zlato medaljo

kot samostojni razstavljalec je sodeloval:

Matjaž Cotič, HIT Nova Gorica, Gostilna Pri Hrastu,

kategorija B plošča za štiri osebe in 3 glavne jedi s prilogo zlata medalja

Samostojno sta razstavljala še:

Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla

kategorija D sladkorna artistika srebrna medalja

Janez Dolšak, grand hotel Union


kategorija D maslena skulptura srebrna medalja

Srečko Koklič

Uradna spletna predstavitev sekcije kuharjev in slaščičarjev je na naslovu: http://www.slovino.com/dgd/