Slovenska kuharska reprezentanca se je vrnila iz Stuttgarta, kjer se je na 22. mednarodnem sejmu INTERGASTRA udeležila kulinaričnega tekmovanja z mednarodno udeležbo s petimi zlatimi in dvema srebrnima medaljama.
Ekipo so sestavljali in tekmovali v kategorijah:
Daniel Kozar,Terme 3000, Moravske Toplice in Matija Pozderec, Kulinarika s.p.,
kategorija A 1 plošča za osem oseb in 6 hladnih začetnih jedi zlata medalja
Borut Jakič,HIT Nova Gorica, ZC Perla
kategorija B plošča za 4 osebe in 3 glavne jedi s prilogo zlata medalja
Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla
kategorija C1 plošča mignonov s sladkorno skulpturo za 8 oseb in 3 restavracijske sladice zlata medalja
ekipo je vodil Matija Pozderec, ekipa osvojila skupno zlato medaljo
kot samostojni razstavljalec je sodeloval:
Matjaž Cotič, HIT Nova Gorica, Gostilna Pri Hrastu,
kategorija B plošča za štiri osebe in 3 glavne jedi s prilogo zlata medalja
Samostojno sta razstavljala še:
Alenka Kodele, HIT Nova Gorica, ZC Perla
kategorija D sladkorna artistika srebrna medalja
Janez Dolšak, grand hotel Union
kategorija D maslena skulptura srebrna medalja
Srečko Koklič
Uradna spletna predstavitev sekcije kuharjev in slaščičarjev je na naslovu: http://www.slovino.com/dgd/