Avstrijsko – slovenska družba, Deželna organizacija Koroške, Deželni šolski svet za koroško, Oddelek za poklicno šolstvo pod pokroviteljstvom Bank -Austria Creditanstalt Leasing, so nas povabili k sodelovanju pri izvedbi prve Alpen – Adria gala večerje. K povabilu so se odzvali trije člani slovenske kuharske reprezentance; Matija Pozderec Kulinarika s.p. Ljubljana, Janez Dolšak, šef kuhinje Grand hotel Union Ljubljana, Daniel Kozar, šef kuhinje hotel Ajda, Naravni park Terme 3000, Moravske Toplice. Pri postrežbi izrednega obroka pa so sodelovali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Sama prireditev se je odvijal v sproščen vzdušju ob izmenjavi mnenj sistemov izobraževanje v Avstriji in pri nas. Častni gost in govornik deželni glavar g. Hajder je pohvalil obliko sodelovanja in ob pogledu na sodelujoče mlade natakarje treh strokovnih šol dveh dežel povdaril, da mladim meje niso ovira in da sodelovanje v bodoče je več kot dobrodošlo. Ob tem izrekam pohvalo dijakom SŠGT Maribor, ki so se brez problemov vključili v delo in v nemško – slovenski konverzaciji postregli goste.
V sodelovanju s kuharji koroške so naši fantje pripravili postrvin file v marinadi na pisani zelenjavi z zeliščnim šopkom, ajdovo juho s slanino in tartufi, srnin file z zeliščno skorjico, dušenim rdečim zeljem z jabolki, sirovi štruklji in hruško z brusnicami.
Organizatorji so prireditev poimenovali Pozdrav iz kuhinj s Koroške in Slovenije. Ob hladni predjedi so postregli sivi pinot od Ščurka iz Goriških Brd ob glavni jedi