Carske vinske kleti

Šampanjec in kaviar ali Ruske carske kleti 2004, 31 maj – 8 junij 2004

V sklopu nastajanja knjige Moja vinska potovanja, sem predlani v juniju obiskal slovite kanadske kleti na Niagari sem si rekel, krog je sklenjen ni več kleti, ki bi mi delala skomine. Človek pa se vedno lahko tudi zmoti in v tem je pogosto tudi čar zivljenja, če odkriješ svojo zmoto v lepem in dobrem. Ko sem dobil osebno povabilo naj obiščem kleti carske Rusije sem si ob pregledu videa in drugega slikovnega gradiva dejal : to je preveč lepo in preveč dobro, da bi bilo lahko samo zame!

Marin Berovič

Program in prijava: http://www.slovino.com/carskekleti.html

Začetek Polotok Krim – Jalta. Vas zanima kako in kje ruska buržoazija preživlja počitnice ? Sevastopol, legenda Krimskih vojn, Krimea, Carska in vsesovjetska svetovno znana klet penin, methode champenoise, charmat in kontinuirna metoda, redkost v svetu. Massandra, carska klet najboljših vin ruskega dvora, danes korporacija osmih kleti na prelepi krimski rivieri in arhiv najstarejših vin na svetu. Odessi. Se spomnite Eisensteina in Oklepnice Potjemkin? Moldavija, Kišinjev in največja klet na svetu.

Torej smo ponovno v sedlu. Tokrat z Okarina Toursom, ki je preverjena potovalna agencija. Z njimi smo bili zelo uspešni že v Kaliforniji. Strokovni del ekskurzije smo ustvarjali celo večnost, tako je na vzhodu, zato smo potrebovali sodelovanje glavnih akterjev področnih vinarstev, ki so zdaj naši soorganizatorji na celotni poti.

Program in prijava:

http://www.slovino.com/carskekleti.html