Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino pripravlja sklop vinsko kulinaričnih zgodb pod skupnim imenom ŠPARGELJ. Prvo pomembno dejanje se bo zgodilo, v ponedeljek 29. marca ob 11. uri, ko bodo eminentni sommelierji z nazivom sommmelier druge stopnje izbrali vina, ki se po njihovi strokovni oceni najbolj podajo k jedem iz belušev. Rezultati bodo znani v torek 30. marca. Imena proizvajalcev katerih vina bodo izbrana, bodo prvič javno objavljena med novicami na vinskem spletišču SloVino.com. Izbrana vina bodo v prodaji pod skupno blagovno značko ŠPARGELJ že v drugi polovici aprila. Takrat, ko se pri nas začne sezona belušev. Sodelovanje so napovedali tudi eminentni gostinci, ki bodo v pomladanskih mesecih svoje goste ob preverjeno pravem vinu, razvajali z jedmi iz belušev.
Prav v pomladnih dneh po velikonočnih praznikih, bo pravi čas za lahke in zdrave jedi iz belušev. Se že veselim!Na podlagi razpisa se je v projekt vključilo več sodelujočih. Sodelujejo vinarji, pridelovalci belušev iz eko pridelave, gostinci, turistični delavci in sommelierji – vinski svetovalci druge stopnje.
Članek o beluših najdete v rubriki OBJAVE na SloVino.com ali s klikom na http://www.slovino.com/objave.php?oid=34