Maribor, 21.april 2004 – Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino je 19. aprila povabil vinoljube in poslovne partnerje na spomladansko gastronomsko srečanje. Gostje so se zbrali v Hiši kulinarike Jezeršek v Sori pri Medvodah. Na posebni svečanosti je gospod Milan Kučan sprejel častno članstvo v SloVino Club-u.
Srečanju sta kraljevski pridih dodali povabljenimi gostji Vesna Bajuk, Vinska kraljica Slovenije in Urška Orešič, Mariborska vinska kraljica. Violinistka Barbara Danko je zbrane očarala z zanimivim glasbenim nastopom. Svoje poglede in občutke na druženje človeka, vina in hrane je predstavil priznani vinski strokovnjak mag. Jože Protner iz Maribora. Za vodenje in pestrost same prireditve je skrbel publicist in sommelier Saša Veronik.
Posebno mesto je Zavod SloVino tokrat namenil zgodbi o špargljih. Prvič je bilo moč poskusiti vina, ki so jih sommelierji izbrali kot idealno spremljavo jedem iz belušev. Mojstri kulinarike pod vodstvom Francija Jezerška so pripravili 40 različnih jedi iz špargljev, ki so bili pridelani v ekološki pridelavi. Kulinarični izzivi so segali od hladnih predjedi, juhe, glavnih jedi vse do bovle in sladoleda ter drugih sladic iz špargljev. Jedi so skupaj z vini predstavljale vrhunsko vinsko-kulinarično doživetje za vsakega vinoljuba.
S predstavitvenimi degustacijami razširja Zavod SloVino, v sodelovanju s slovenskimi vinarji in gastronomi, prepoznavnost pestre slovenske vinsko-kulinarične ponudbe in rast njene kakovosti ne le v domačih, temveč tudi v tujih ljubiteljskih krogih.Dodatne informacije:
Zavod Slovino
Vinarska 14
2000 Maribor
02 2283030
041 282177
info@slovino.com
Dodatne fotografije:
Fotogalerija SloVino http://www.slovino.com/foto.php
Več kakovostnih fotografij je možno naročiti na mail pr@slovino.com
Linki do omenjenih:
Hiša kulinarike Jezeršek http://www.jezersek.com
Zgodba Špargelj
http://www.slovino.com/SPARGELJ