ZGODBE O BELUŠIH, IZBRANEM VINU, VRHUNSKI KULINARIKI IN LJUDEH, KI ZNAJO VSE TO CENITI
http://www.SloVino.com/SPARGELJ/
Strokovna komisija, ki jo je sestavljalo 12 eminentnih vinskih svetovalcev z diplomo sommelier druge stopnje se je sestala 29. marca 2004 na sedežu Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.
Komisijo so sestavljali sommelierji druge stopnje:Dejan Baier, predsednik sveta Zavoda SloVino
Edvard Kužner, predsednik DGD
Jožef Kamenšek, predsednik sekcije sommelierjev
Aleš Škrlj, Hit casino Perla Nova Gorica
Majda Mogu, gostilna Pri Šmarjeti Pernica
Stanislava Dobaj, SŠGT Maribor
Saša Veronik, sommelier in publicist Ljubljana
Aleksander Bohinjc, Gost Velenje
Gregor Koroša, Hotel Habakuk Maribor
Oskar Šmid, Restavracija M Gornja Radgona
Aleksander Šikar, Gostilna Šiker Močna
Anton Magdič, gostilna Ančka Šenčur
Izbrana vina, ki se po oceni strokovne komisije najbolje podajo k jedem iz belušev:
– kakovostno vino ZGP, zvrst iz vinogradništva Steyer Vina iz Apač,
– kakovostno vino ZGP, zvrst iz Protnerjeve hiše Joannes iz Vodol pri Mariboru,
– kakovostno vino ZGP, zvrst iz kleti MiroVino iz Koga v Jeruzalemsko Ormoških goricah.
Predstavitev izbranih vin in jedi iz špargljev slovenske ekološke pridelave bo 19. aprila v Hiši kulinarike Jezeršek v Sori.