Predstavitev komisije, ki je izbirala vina k špargljem

ZGODBE O BELUŠIH, IZBRANEM VINU, VRHUNSKI KULINARIKI IN LJUDEH, KI ZNAJO VSE TO CENITI

http://www.SloVino.com/SPARGELJ/

Strokovna komisija, ki jo je sestavljalo 12 eminentnih vinskih svetovalcev z diplomo sommelier druge stopnje se je sestala 29. marca 2004 na sedežu Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.

Komisijo so sestavljali sommelierji druge stopnje:Dejan Baier, predsednik sveta Zavoda SloVino

Edvard Kužner, predsednik DGD

Jožef Kamenšek, predsednik sekcije sommelierjev

Aleš Škrlj, Hit casino Perla Nova Gorica

Majda Mogu, gostilna Pri Šmarjeti Pernica

Stanislava Dobaj, SŠGT Maribor

Saša Veronik, sommelier in publicist Ljubljana

Aleksander Bohinjc, Gost Velenje

Gregor Koroša, Hotel Habakuk Maribor

Oskar Šmid, Restavracija M Gornja Radgona

Aleksander Šikar, Gostilna Šiker Močna

Anton Magdič, gostilna Ančka Šenčur

Izbrana vina, ki se po oceni strokovne komisije najbolje podajo k jedem iz belušev:

– kakovostno vino ZGP, zvrst iz vinogradništva Steyer Vina iz Apač,

– kakovostno vino ZGP, zvrst iz Protnerjeve hiše Joannes iz Vodol pri Mariboru,

– kakovostno vino ZGP, zvrst iz kleti MiroVino iz Koga v Jeruzalemsko Ormoških goricah.

Predstavitev izbranih vin in jedi iz špargljev slovenske ekološke pridelave bo 19. aprila v Hiši kulinarike Jezeršek v Sori.