Že šestič so se družili slovenski vinogradniki in gostinci

NA ŠTAJERSKEM SO ŠE VEDNO V OSPREDJU BELA VINA.

Glavni sodnik na tekmah je bil tudi donedavni pravosodni minister Ivo Bizjak

Izjemno prijetno in zanimivo je bilo minuli torek (25.5.) popoldan in dolgo v noč, v lepi vasici Plitivca na obrobju Apaške doline v radgonski občini. Kako tudi ne, ko pa so se na tamkajšnjem športnem igrišču, tik ob kleteh znanega Vinogradništva Steyer, že šestič srečali vinogradniško – gostinsko – turistični prijatelji praktično iz cele države. Poleg zanimivega druženja, kjer še posebej ni manjkalo vrhunske kapljice, predvsem iz primorske in podravske vinorodne dežele, ter odlične kulinarike za katero je poskrbel ugledni prekmurski gostilničar Ignac RajhRoberta Aljančiča iz okolice Kranja. Sploh pa so vinogradniki bili bistveno boljši od gostincev, saj sta ekipi štajerskih in primorskih vinogradnikov enostavno pohodili ljubljanske in gorenjske turistično gostinske delavce.

In čeprav so nekateri menili, da rezultati niso v prvem planu temu ni bilo tako, saj smo videli tudi kar nekaj iskric, saj so še zlasti zagreti bili primorski vinogradniki, čigav vratar Tomaž Ščurek, sicer sin znanega vinogradnika Stojana Ščurka iz Goriških Brd, se je skorajda fizično lotil nesrečnega sodnika Karela Kraigerja iz Slovenj Gradca. Ohladili so ga šele negostoljubni domačini, ki so mu zabili dva zadetka, s čem je odločitev o končnem zmagovalcu tako padla že v tretji tekmi po vrsti. Pozneje so sicer vinogradniki iz Goriških Brd iz s Primorskega navijali za ljubljanske gostince, da bi mogoče premagali Štajerce, toda od tega ni bilo nič. Ravno tako je bistveno boljše šel skozi drugi sodnik tekem, donedavni pravosodni minister Ivo Bizjak, ki je pokazal, da se lahko pred njim skrijejo tudi nekateri možje v črnem na prvoligaških tekmah. Ko smo že pri Gorenjcih pa ne moremo mimo dejstva, da je za najboljšo akterko srečanja bila soglasno razglašena članica Gorenjskih gostincev Veronika Aljančič (rezerva je bil že omenjeni vročekrvni Bric Tomaž Ščurek). In tukaj smo se lahko prepričali zakaj ima KD Olimpija v 1. ligi odličnega nogometaša Janeza Aljančiča. Če je že mama takšna nogometašica potem niti ne preseneča, da je tudi sin tako dober.

Rezultati tekem:

Primorska Medena – Ljubljanski gostinci 7:2

Štajerski vinogradniki – Gorenjski gostinci 3:1

Štajerski vinogradniki – Primorska Medena 2:0

Gorenjski gostinci – Ljubljanski gostinci 4:2

Štajerski vinogradniki – Ljubljanski gostinci 1:0

Primorska Medena – Gorenjski gostinci 4:3

Organizatorji so sicer določili, da je 1. mesto pripadlo gostiteljem, Štajerskim vinarjem (Hlebec, Steyer-kapetan, Štrakl, Brumen, Protner, Munda, Fišer, Rojs, Valcl, Horvat, Koroša, Rožman, Steblovnik), vse tri ostale ekipe pa so bile druge. Lestvica pa kaže drugače:  • 1. Štajerski vinogradniki 3 3 0 0 6:1 9

  • 2. Primorska Medena 3 2 0 1 11:7 6

  • 3. Gorenjski gostinci 3 1 0 2 8:9 3

  • 4. Ljubljanski gostinci 3 0 0 3 4:12 0


Vsem ekipam ter najboljšim posameznikom srečanja, katero je bilo odlično organizirano, je priznanja, pokale in praktične nagrade podelil radgonski župan Anton Kampuš. Poleg že omenjenih ekip in posameznikov pa je priznanje za najlepše noge prejel Grega Koroša, vodja strežbe v mariborskem hotelu Habakuk. Pozneje pa je sledilo dolgo in prijetno druženje, ob razvajanju gostiteljev in Rajhovih gostincev ter ob zvokih glasbe Slovenskogiriškega kvinteta. Poleg domačih vin iz radgonsko – kapelskih goric, pa ni manjkalo niti vrhunske kapljice iz Goriških Brd in nekaterih drugih vinorodnih območij Slovenije.

Besedilo in foto: (ob)