Slovenske Konjice, 15. junij 2004 – V idiličnem okolju škalskih vinogradov poteka danes družabni VIP golf turnir. Podjetje Zlati grič iz Slovenskih Konjic je tokratno srečanje poimenovalo VINO & GOLF Škalce 2004. Na turnirju, ki se bo začel s startom na strel bodo igrali Texas scramble dvojic z vrvico. Sama igra bo še poudarila družabni namen srečanja. Golf turnir bo le uvod v vrhunsko vinsko kulinarično doživetje.
Janez Lešnik, direktor podjetja Zlati grič, je ob začetku dogodka VINO & GOLF Škalce 2004 povedal: Škalce nad Slovenskimi Konjicami so mogoče še neobdelan biser, a naši vinogradi, so zagotovo za nas biser. Po zlatih škalskih gričih smo poimenovali naše podjetje in kar je za zlatokopa zlato, to je za nas vino. Biser in zlato sta sinonima za lepoto. Vse, kar je lepo, si zasluži biti občudovano. Ne samo slike ali ženske, tudi trsi v naših vinogradih. Lepoti naših vinogradov smo se obdolžili z nasadi plemenitih vrtnic. Glas o kakovosti naših vin smo ponesli izven lokalnih meja. Vsak dan se trudimo ohraniti ta dober glas o našem vinu. Kakovost vina in kulturo pitja povezujemo s skrbjo za ohranjanje kulturne krajine, v kateri vino pridelamo. To je dediščina za prihajajoče generacije. Biseri, zlato in naša prihodnost. Neumno bi bilo, če ne bi naravne danosti, predstavili ljudem, ki znajo špoštovati odličnost. Iz tega izvira tudi ideja o vrhunskem vinsko-kulinaričnem dogodku ob igriščih za golf – nad našimi vinogradi.Sommelierji SloVino bodo svečano prezentirali vrhunsko postrežbo izbranih vin, pridelanih v kleti družbe Zlati grič. Veliko pozornosti bo tudi tokrat namenjeno sožitju vrhunskih vin in gurmanskih mojstrovin znanega kuharskega mojstra. Za slednjo bo tokrat poskrbel, v tujini najbolj eminenten vrhunski kuharski mojster Marjan Lešnik s svojo ekipo. Marjan Lešnik je po rodu iz Slovenskih Konjic, od koder ga je pot vodila preko Dunaja in Francije po širnem svetu. Prevzel je vodenje kuhinje v znamenitem londonskem hotelu Claridge’s iz svetovno znane in prestižne verige hotelov Savoy. Povsem jo je prenovil in jo zelo uspešno vodil osem let. Govori se, da so k njemu najraje hodili, kadar niso jedli doma, mnogi iz angleškega dvora, med njimi seveda tudi angleška kraljica. Sedaj se ukvarja s svetovanjem in izvajanjem prestižnih kulinaričnih projektov v ZDA in Evropi. Navdih pri kreiranju kulinaričnih mojstrovin za tokratni menu je kuharski mojster povzel po starih običajih lokalnega okolja in po jedeh, ki jih je v svojih zapiskih okrog leta 1500 omenjal slavni Santonino.
Idilična narava, sommelierska postrežba, vrhunska vina, visoka kulinarika in gostje, ki znajo to ceniti, so nedvomno pravilna usmeritev za podpohorski vinski turizem in dobri obeti za cvetoče Slovenske Konjice v Evropski uniji.
Dodatne informacije:
Janez Lešnik, direktor družbe Zlati Grič
Telefon: 03 758 03 50
Gsm: 041 636957
E-pošta: janez.lesnik@zlati-gric.si