tejkin apel vinoljubom

V vinskem forumu ( http://www.slovino.com/forum_sporocila.php ) na SloVino.com je TEJKA 02-07-04 16:03 zapisala: Žal mi je, da se ta forum večinoma le bere in da redki sodelujejo s svojimi mnenji. Mislim, da bi se lahko vsi nekaj naučili, če bi se podalo več mnenj.

Iz rezultatov svoje ankete lahko potrdim sklepe ameriških raziskovalcev – le 7,7% ljudi se na vina dobro spozna, 17,3% se opredeljuje kot poznavalci sort in okusov, večino (50%) pa vina zanimajo, vendar se nimajo za poznavalce.

Iz tega sklepam, da ljudje o vinu ne želijo prosto komentirati oz. se ne počutijo dovolj poučene in večinoma iščejo informacije, da bi se dodatno izobrazili. Zato na tem mestu pozivam vse vas, ki imate veliko znanja in izkušenj, da sodelujete s svojimi mnenji.

Kultura pitja vina v Slovneniji je na najnižji točki v zgodovini. Mladina pije pivo in razne uvožene mešanice, starejši pa delujejo elitistično in ne pustijo firbcem, da bi spotoma pobrali kak pameten nauk.

Slovenija je vinorodna dežela in če želimo, da se to dejstvo ne izgubi v veliki Evropi, bomo morali delovati širše kot samo na ravni mlajšim nedostopnih slow food klubov in posebnih degustacij kjer se povabi ministre in razne bogataše. Ti vino spijejo, se smehljajo in naslednji dan nekje drugje zopet brezplačno pijejo in jejo.

Tudi mene zanimajo vaša mnenja, o vseh temah, ki se dotikajo vina.

Tejka