Vinarji še je čas za prijavo!

Sodelujte na 30. odprtem državnem ocenjevanju vin.
PRIJAVNICA (pdf datoteka)


Slovenci vstopamo v Evropsko unijo z bogato tradicijo vinarstva in vinogradništva. Naši potrošniki so previdni, zahtevni in imajo razvajen okus. Med najbolj prepričljiva zagotovila kakovosti vin na slovenskem tržišču sodijo ocene in nagrade ocenjevanja vin v okviru tradicionalnega Mednarodnega kmetijsko – živilskega sejma. Na tem ocenjevanju svojo kakovost že vrsto let dokazujejo najpomembnejši slovenski vinarji.

Z odpiranjem slovenskega trga se ob svoji 30. obletnici tudi največje slovensko ocenjevanje vin odpira mednarodni konkurenci. S tem bo lesk medalj pridobil v domačem in tudi v mednarodnem prostoru. Medalje pa se bodo bolj bleščale tudi zato, ker smo v pravilniku uvedli nekaj novosti. Komisija bo od posebnih priznanj podelila samo šampionske nazive, z medaljami pa bo lahko nagrajeno največ 50% od prijavljenih vzorcev.

Zagotovite si najuglednejša mesta v vitrinah in na policah trgovin, na vinskih kartah gostinstev in mizah slovenskih potrošnikov tako, da sodelujete na 30. odprtem državnem ocenjevanju vin pod okriljem 42. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni.Pri prijavi upoštevajte naslednje termine:

– Rok za prijavo vinskih vzorcev na ocenjevanje je bil 1. julij 2004

(zamudniki pohitite – nič še ni prepozno)

– Zbiranje vzorcev: od 21. do 22. julija 2004

– Odprto državno ocenjevanje vin: od 26. do 30. julija 2004

– Pokušnje in promocija vin, ki so sodelovala na ocenjevanjih:

Mednarodni Kmetijsko-živilski sejem od 28. avgusta do 3. septembra 2004

Dodatne informacije in izvleček iz pravilnika:

http://www.pomurski-sejem.si/novo2003/slo-ocenjevanja/vino2004slo.htm

Pomurski sejem d.d.

Jana Dimec – tel:02/564 2 108

Radka Kovač, tel: 02/5642 118

E-pošta: ocenjevanja@pomurski-sejem.si