Konjičani ponudili gostoljubje najprestižnejšemu vinskemu dogodku Prestige Top 30

V. Prestige TOP 30 – Povabljena vina Zavoda SloVino in kulinarika Slovenske kuharske reprezentance.


Maribor, 29. september 2004 – V torek, 5. oktobra bo na golf zelenici sredi vinogradov Zlatega griča potekala gala izobraževalna degustacija V. Prestige TOP 30. Ljubitelji izbranih vin poznajo ta vrhunski vinski dogodek po predstavitvi in degustiranju tridesetih vin, ki jih posebna komisija organizatorja uvrsti v izbor najboljših. Dogodek organizira Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Na pokušnji se na sommelierski način predstavi 30 vin slovenskih vinarjev, ki jih za degustacijo izberejo priznani slovenski sommelierji in enologi v konkurenci izmed več kot 1200 vinskih vzorcev. Peto vinsko zgodbo 30 najboljših, bodo tokrat zbranim predstavili eminentni strokovnjaki in specialisti za vinarstvo dr. Julij Nemanjič, mag. Anton Vodovnik in Tadeja Vodovnik Plevnik.
Vinorodne Škalce v Slovenskih Konjicah so eden izmed biserov Slovenije. Žal je letošnjo poletno katastrofalno neurje s točo najbolj prizadejalo prav vinograde na tem področju. V Zavodu za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti Slovino, smo se z veseljem odzvali vabilu Občine Slovenske Konjice in podjetja Zlati Grič, da organiziramo vseslovensko gala pokušnjo vabljenih vin po utečenih standardih degustacije Prestige TOP 30. Trdoživost in gostoljubnost Konjičanov veliko pove o ljudeh, ki so navkljub katastrofalni ujmi ponosni na najboljše kar imajo – na svoje vinograde in iz njih pridelano vrhunsko vino.

Tokratni izziv bo sommelierska postrežba vabljenih vin na zelenici golf igrišča, ki ima enkratno naravno kuliso brezhibno obdelanih Škalskih vinogradov. Zadnji degustaciji tega nivoja sta bili v Viteški dvorani mariborskega gradu in v gradu protokolarnega objekta na Brdu pri Kranju. Kljub temu, da bo prireditev na prostem, bodo upoštevani vsi parametri kakovosti, ki so bili v preteklih letih postavljeni kot standardi prireditev Prestige Top 30. Za sožitje dogodka bo poskrbela vrhunska kulinarična predstavitev tekmovalnega finger food-a Slovenske kuharske reprezentance in kuharskih mojstrov iz Term Zreče. Gostje bodo vina poizkušali iz ročno izdelanih steklenih kelihov serije Zdravljica iz Steklarne Rogaška.

Slogan prireditve je tudi petič enak, Naj nas Vino druži!

Dodatne informacije:

Zavod za razvoj in raziskovanje kmetijskih in gostinskih dejavnosti SloVino

Dejan Baier, predsednik sveta zavoda

Vinarska 14

2000 Maribor

02 2283030, 041 282 177

info@slovino.com

www.slovino.com