Erfurt 2004

S člani slovenske kuharske reprezentance sem se udeležil kuharske olimpiade 15. – 21. oktober 2004 v Erfurtu in vrnili z zadovoljivimi rezultati.

Pred štirimi leti je Sekcija kuharjev in slaščičarjev s predsedujočim Iztokom Legatom sestavila reprezentanco, ki je po manjšem zatišju s ponovnim aktivnim z delom pričela z nastopi na domačih in mednarodnih kulinaričnih tekmovanjih. Ekipa je dosegala dobre rezultate, hkrati pa tudi okusila kisel priokus dobljenega priznanja za sodelovanje. Tako so osvojene medalje na kuharski olimpiadi toliko bolj žlahtne saj so prve kuharske-olimpijske medalje v samostojni Sloveniji.

Slovenska kuharska reprezentanca se pod strokovnim vodstvom vodje ekipe Matija Pozderec Kulinarika s.p. Ljubljana

vrnila iz kuharske olimpiade v Erfurtu z naslednjimi medaljami:

v pripravi tople kuhinje priprava menija za 110 oseb bronasta medalja (ekipno)

Kategoriji A bronasta medalja

Janez Dolšak – Grand hotel Union

Danilo Kozar – Naravni park Terme 3000 Moravske Toplice

Kategorija B srebrna medalja

Borut Jakič – Hit Nova Gorica, hotel Perla

Matjaž Cotič -Hit Nova Gorica gostilna Pri hrastu

Kategorija C – bronasta medalja

Alenka Kodele – Hit Nova Gorica, hotel Perla

Ekipa si je za svoje štiriletno obdobje preko Sekcije kuharjev in slaščičarjev pridobivala sponzorska sredstva v materialni in delno v finančni obliki za pokritje nastalih stroškov udeležbe na mednarodnih tekmovanjih.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so prispevali material in finančno podprli delo naše ekipe. Veliko prispevajo podjetja, kjer so člani ekipe zaposleni, za kar se zahvaljujemo tudi njim. V samo pripravo je bilo vloženega veliko prostovoljnega dela in časa.

Žal nimamo te sreče, da bi nas država ali dodeljeno ministrstvo za dosežene rezultate nagradilo, kot nagradi športnike. Vendar volja ostaja in zadali si bomo nove izzive in cilje.

Srečko Koklič