7. slovenski festival vin

18. – 20. november 2004, v središču Ljubljane v hotelu Slon

med 15. in 21. uro, sobota med 12. in 19. uro
http://www.slovenskifestivalvin.si Za vse ljubitelje in poznavalce ponovno 7. Slovenski festival vin.

Slovenski festival vin je postal že tradicionalen, saj se bo letos odvijal že sedmič. Vrata festivala bodo odprta od 18. do 20. novembra 2004. Tudi letos bomo gostovali v središču Ljubljane, v hotelu Slon, saj se je v preteklih dveh letih izkazal kot odličen gostitelj.

Festival je namenjen tako ljubiteljem kot tudi poznavalcem vin, ki si želijo prijetnega druženja in izmenjave izkušenj s področja vin in kulinarike. S pestrim programom in sodelovanjem s številnimi izvrstnimi strokovnjaki, želimo dvigniti kulturo pitja in predvsem prispevati k promociji odličnih slovenskih vin.Dogajanje bo postavljeno v kavarno hotela Slon, restavracijo Atrij in Istrsko restavracijo. V program festivala bodo letos vključena najrazličnejša predavanja, ki jih bodo strokovni predavatelji popestrili z degustacijami, dnevno bodo potekala ocenjevanja vin in organizirana bo degustacija desetih najbojlših vin dneva. Izvedeli boste kako ponuditi penino, razrešili dilemo, kateri kozarci so primerni za najrazličnejše vrste vin in okusili številne okuse, vonjave in dobrote. Vzdušje bo popestrila vsakodnevna dobrodelna dražba unikatnih likovnih del na etiketah vinskih steklenic.

Obiskovalcem se bo predstavilo preko 100 odličnih slovenskih vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev. Povabilu so se odzvali tudi vinarji iz Hrvaške, Makedonije, Srbije in Črne Gore ter zastopniki vin iz Nove Zelandije, Čila in Španije. Tako bo obiskovalcem na voljo več kot 350 vrhunskih vin. V programu bodo sodelovali tudi Zavod Slovino, vinska šola Belvin, specializirane revije, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in številni drugi. Posebna kulinarična gosta festivala sta MIP Nova Gorica in Pomurske mlekarne.

Privlačno dogajanje in možnost spoznavanja vin, ki trenutno kraljujejo tako na domačem kot tudi na tujih trgih, so prepričljivi razlogi, da se udeležite Slovenskega festivala vin.

Podrobnejše informacije, program in prijave na www.slovenskifestivalvin.si

Organizator:

Infos d. o. o., Ljubljana

Soorganizator:

Hotel Slon