Člani slovenske kuharske ekipe poleg svojega dela, ki ga vsakodnevno opravljajo z ljubeznijo in predanostjo stroki, s svojim članstvom v Sekciji kuharjev in slačičarjev in prostovoljnim delom kot člani Slovenske nacionalne kuharske reprezentance, skrbijo za razpoznavnost Slovenije brez velikega pompa in kakrnihkoli dravnih pomoči za svoje delo v ekipi.
Prostovoljna pripravljenost dela članov, razumevanje podjetij in njihovih delodajalcev, ki moralno in delno finančno podprejo delo članov ekipe zasluijo več pozornosti medijev. Poleg neizmerljivega vloenega dela v priprave člani ekipe pridobivajo tudi sponzorska sredstva, za zagotovitev finančnih sredstev, za udelebo na mednarodnih tekmovanjih.
tevilne ure predpriprav, neprespane noči in ivčne napetosti ob pričakovanju razglasitve rezultatov spremljajo člane ekipe, ki e četrto leto orje na domačih in mednarodnih kulinaričnih tekmovanjih. V tem času so posamezniki ekipe in ekipa pod vodstvom kapetana ekipe Matija Pozderca osvojili:
Salzburg: dve zlati in tri srebrne medalje, ekipa pokal dneva
Luxemburg: v hladni in topli kuhinji, ekipno bronasto medaljo
Celovec: v hladni kuhinji ekipno bronasto medaljo
v topli kuhinji ekipno srebrno medaljo
v skupnem setevku točk četrto mesto
Stuttgart: pet zlatih in dve srebrni medalji
Erfurt KUHARSKA OLIMPIADA 2004, dve srebrni medalji in tri bronaste medalje posamično v hladni kuhinji in bronasta medalja ekipno v pripravi tople kuhinje.
MATIJA POZDEREC, Kulinarika s.p. Ljubljana, vodja ekipe
JANEZ DOLAK, ef kuhinje, Grand hotel Union, Ljubljana
DANIJEL KOZAR, ef kuhinje hotel Ajda Terme 3000, Moravske Toplice
BORUT JAKIČ, ef kuhinje HIT ZC Perla, Nova Gorica
MATJA COTIČ, ef kuhinje HIT Gostilna Pri hrastu, Nova Gorica
ALENKA KODELE, vodja slačičarne, HIT ZC Perla, Nova Gorica
Srečko Koklič, svetovalec na Zdruenju za turizem in gostinstvo pri GZS
Pripravil: Srečko Koklič