Bleščeče medalje iz kuharske olimpijade Erfurt 2004

Člani slovenske kuharske ekipe poleg svojega dela, ki ga vsakodnevno opravljajo z ljubeznijo in predanostjo stroki, s svojim članstvom v Sekciji kuharjev in slaščičarjev in prostovoljnim delom kot člani Slovenske nacionalne kuharske reprezentance, skrbijo za razpoznavnost Slovenije brez velikega pompa in kakršnihkoli državnih pomoči za svoje delo v ekipi.
Prostovoljna pripravljenost dela članov, razumevanje podjetij in njihovih delodajalcev, ki moralno in delno finančno podprejo delo članov ekipe zaslužijo več pozornosti medijev. Poleg neizmerljivega vloženega dela v priprave člani ekipe pridobivajo tudi sponzorska sredstva, za zagotovitev finančnih sredstev, za udeležbo na mednarodnih tekmovanjih.

Številne ure predpriprav, neprespane noči in živčne napetosti ob pričakovanju razglasitve rezultatov spremljajo člane ekipe, ki že četrto leto orje na domačih in mednarodnih kulinaričnih tekmovanjih. V tem času so posamezniki ekipe in ekipa pod vodstvom kapetana ekipe Matija Pozderca osvojili:

Salzburg: dve zlati in tri srebrne medalje, ekipa pokal dneva

Luxemburg: v hladni in topli kuhinji, ekipno bronasto medaljo

Celovec: v hladni kuhinji ekipno bronasto medaljo
v topli kuhinji ekipno srebrno medaljo
v skupnem seštevku točk četrto mesto

Stuttgart: pet zlatih in dve srebrni medalji

Erfurt KUHARSKA OLIMPIADA 2004, dve srebrni medalji in tri bronaste medalje posamično v hladni kuhinji in bronasta medalja ekipno v pripravi tople kuhinje.

MATIJA POZDEREC, Kulinarika s.p. Ljubljana, vodja ekipe

JANEZ DOLŠAK, šef kuhinje, Grand hotel Union, Ljubljana

DANIJEL KOZAR, šef kuhinje hotel Ajda Terme 3000, Moravske Toplice

BORUT JAKIČ, šef kuhinje HIT ZC Perla, Nova Gorica

MATJAŽ COTIČ, šef kuhinje HIT Gostilna Pri hrastu, Nova Gorica

ALENKA KODELE, vodja slaščičarne, HIT ZC Perla, Nova Gorica

Srečko Koklič, svetovalec na Združenju za turizem in gostinstvo pri GZS

Pripravil: Srečko Koklič