Medijski Bakhus 2004 na 7. Slovenskem festivalu vin

Priznanje MEDIJSKI BAKHOS 2004 je prejelo podjetje Zlati grič d.o.o., za sladko ledeno vino Laški Rizling, letnik 2001. Na drugem in tretjem mestu je kraljevala Vinska klet ťGoriška BrdaŤ z.o.o. z novo blagovno znamko A+. Drugo mesto je zasedlo A+ belo vino, letnik 2002, tretje mesto pa A+ rdeče vino, letnik 2001.

Ljubjana – V okviru Slovenskega festivala vin so pobudniki in nosilci ideje medijskega ocenjevanja vin Igor Savič, Stane Terlep in Dušan Brejc ponovno organizirali ocenjevanje prijavljenih festivalskih vinskih vzorcev – Medijski Bakhus za leto 2004.

Trinajst novinarjev iz najrazličnejših medijskih hiš je pod vodstvom dr. Dušana Brejca degustiralo 20 vrhunskih vin in nato izbralo najbolj všečna vina po svojem okusu.

Posebnost novinarskega ťocenjevanjaŤ je v tem, da ne želi biti podobno uradnim enološkim ocenjevanjem, temveč temelji na okusu in všečnosti, v skladu z osebnimi standardi posameznega ocenjevalca. Osnovni namen Medijskega Bakhusa je predvsem medijska promocija vina. Izbira najbolj všečnega vina po okusi novinarje je potekala prvi dan prireditve, 18. novembra, med 13. in 15. uro, v Restavraciji Ljubljana v Hotelu Slon. Novinarji so izbirali tako med rdečimi kot med belimi vini. V novinarsko presojo so vinarji večinoma prijavili suha vina.

Organizator
Infos d.o.o., Ljubljana