Predstavitev mladega vina na Ljubljanski vinski poti

Ljubljana – Dogodek, ko se mošt spremeni v vino, je vsekakor potrebno praznovati in nazdraviti ob žlahtni kapljici. Z namenom nadaljevati tradicijo Martinovanja pripravlja podjetje Infos d.o.o., Ljubljana enodnevno prireditev Ljubljanska vinska pot v Stari Ljubljaniki jo je omogočil Zavod za turizem Ljubljana, ob podpori Javnega podjetja Ljubljanske tržnice d. o. o.

Ljubljanska vinska pot bo obiskovalce v soboto, 13. novembra 2004, med 10. in 18. uro, popeljala po starem mestnem jedru Ljubljane, kjer se bo mogoče prepuščati užitkom odličnih mladih vin slovenskih vinorodnih okolišev in mladih vin, ki jih imajo v ponudbi gostinci v starem delu Ljubljane.

Letošnja vinska pot bo obiskovalce v prijetnem vzdušju vodila od Knafljevega prehoda, preko Pločnika, čez Tromostovje, po Cankarjevem nabrežju vse do Čevljarskega mostu, kjer se bo za nekatere obiskovalce končala, za druge pa šele začela. Ljubljanska vinska pot je za vse poznavalce in ljubitelje žlahtne kapljice, tudi za tiste najzahtevnejše, pravo krožišče užitka, saj bo pokušino mladega vina obiskovalcem na stojnicah omogočilo 12 gostinskih lokalov iz centra Ljubljane v sodelovanju s preko 25 vinarji slovenskih vinorodnih dežel. Na vsaki stojnici bo mogoče poiskusiti tudi kulinarične dobrote, seveda pa nismo pozabili niti na ljubitelje glasbe in dobre zabave.

Enodnevni dogodek bo korenito popestril dogajanje v starem delu mesta in kulturno življenje v prestolnici. Sobotno dopoldne bo ob 10. uri na Pogačarjevem trgu zaznamoval predotvoritveni dogodek in ob 11. uri na Čevljarskem mostu otvoritev vinske poti, kjer se bo izvedel krst mošta v vino. Nastopili bodo Pihalni orkester Bežigrad in folklorna skupina Mura Videki iz Dobrovnika. Veselo vzdušje se bo nadaljevalo ob okusnih prigrizkih in zabavi ob harmoniki.

Vina bodo obiskovalcem na voljo po enotni ceni 150 SIT/dcl, točila pa se bodo v posebej za to prireditev izbrane kozarce z oznako ťLjubljanska vinska potŤ. Za kozarce bo potrebno plačati kavcijo v višini 200 SIT. Kavcija bo povrnjena ob vrnitvi kozarca.

Družabni dogodek predstavlja edinstveno možnost povezovanja vinarjev, gostincev in kupcev in je lep uvod v 7. Slovenski festival vin, ki bo potekal od 18. do 20. novembra 2004, v Hotelu Slon.