Danes bo okronana 10. Vinska kraljica Slovenije, Maja Cigoj

Pomurski sejem, d.d., nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, organizira v petek, 14. januarja v hotelu Radin v Radencih kronanje Vinske kraljice Slovenije za leto 2005. Jubilejna – 10. Vinska kraljica Slovenije bo postala
19-letna Maja Cigoj
, ki prihaja iz vinogradniške turistične kmetije v vasici Črniče v Vipavski dolini. Maja je končala Srednjo ekonomsko šolo v Novi Gorici, študij pa bo nadaljevala na Biotehniški fakulteti, smer vinogradništvo.

Maja Cigoj je med osmimi kandidatkami komisijo najbolj prepričala s prijetnim nastopom, iz katerega sta izžarevala spoštovanje in ljubezen do vina. Dokazala je odlično poznavanje vinogradništva in vinarstva ter visoko stopnjo splošne razgledanosti in komunikativnosti.

Potem, ko bo prevzela krono od Vesne Bajuk, Vinske kraljice Slovenije za leto 2004, bo Maja Cigoj podala svečano zaobljubo, da bo eno leto skrbela za promocijo slovenskih vin, vinogradništva, slovenske vinorodne dežele kot zanimive turistične destinacije ter za dvigovanje kulture pitja vina. Udeleženci svečanega dogodka bodo novi vinski kraljici nazdravili tudi z vini, ki si ju je izbrala kot kraljičina vina. To sta zelen in merlot vinogradniške turistične kmetije Arkade Cigoj iz Črnič.
Pomurskemu sejmu pomagajo pri realizaciji projekta Vinska kraljica Slovenije v letu 2005: glavni pokrovitelj Nova kreditna banka Maribor d.d., Fiegel d.o.o. iz Šempasa in HYPO Leasing d.o.o. kot pokrovitelja kraljičinega vozila Peugeot 206 ter HIT hoteli, igralnice, turizem d.d., Deželna banka Slovenije d.d., Poslovna skupnost za vinogradništvo in vinarstvo Slovenije, Kmečki glas, Radenska d.d., Terme Radenci d.o.o., Občina Gornja Radgona, Agroind Vipava 1894 Vipava d.d., SKB Banka d.d., Kartonaža Munih d.o.o., Živex d.o.o. in Zavarovalnica Maribor d.d. kot pokrovitelji.