Stiskanje sušene barbere in rebule pri Stegovčevih na Svetem Martinu

Trgatev 3. januar 2005, avtor članka: Peter Stegovec

Po treh mesecih sušenja na vipavski burji smo presodili, da je prav v prvih dneh leta 2005 pravi čas. Od začetka oktobra smo namreč sušili približno 1.500 kg rebule in prav toliko barbere.

Grozdje obeh sort je bilo izbrano, tisto iz najboljših leg. Rebula je medtem že nalita v 500-litrski akacijev sod, barbera pa je po nekajdnevni hladni maceraciji na grozdnih kožicah, šele pričela postopek fermentacije.

Izziv je nedvomno primeren vinogradniškim legam okoli Svetega Martina, na rezultate, ki jih bosta dali vini, pa bo potrebno še malo počakati.
Spletna predstavitev kmetije Stegovec: http://www.slovino.com/stegovec

Fotografije si oglejte v oddelku Fotogalerija na SloVino.com