Sommelierji bodo vino k pargljem izbirali tudi letos.
Lani je Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino v mesecu marcu 2004 z razpisom povabil k sodelovanju vinarje in slovenske pridelovalce pargljev. Po prispelih prijavah se je začela zgodba o beluih, izbranem vinu, vrhunski kulinariki in ljudeh, ki znajo vse to ceniti. Na sedeu zavoda v Mariboru se je 29. marca 2004 zbrala strokovna komisija, ki jo je sestavljalo 12 eminentnih vinskih svetovalcev z diplomo sommelier druge stopnje iz različnih krajev cele slovenije. Blindirano – anonimnimo ocenjevanje je potekalo v profesionalni degustacijski sobi, kjer so imeli sommelierji idealne pogoje za delo.Komisija je izbrala 3 vina, ki so ustrezali razpisnim pogojem.
Izbrana vina, ki so se po strokovnih ocenah komisije leta 2004 najbolje podala k jedem iz beluev:
kakovostno vino ZGP, zvrst
iz kleti Steyer Vina iz Apač pri Gornji Radgoni
kakovostno vino ZGP, zvrst
iz Protnerjeve hie Joannes
iz Vodol pri Mariboru
kakovostno vino ZGP, zvrst
iz kleti MiroVino
iz Koga v Jeruzalemsko Ormokih goricah
Sodelovali so parglji iz ekoloke pridelave in so bili pridelani na
ekoloki kmetiji Radikon v Lendavi. Vina in pargle je bilo mogoče kupiti pri pridelovalcih, distributerjih vina in v gostinskih lokalih po vsej Sloveniji.