Klet pod slapom – Radgonske gorice d.d., Gornja Radgona

Gre za eno najbolj zanimivih kleti za hranjenje ustekleničenih vin in penin. Zgrajena je v obliki črke “V” in se nahaja pod grajskim hribom. Nekoč je služila za shranjevanje ledu, ki so ga pridobivali iz reke Mure, shranjevali pa so prav tako vino in druge kmetijske pridelke.Nekaj časa so v levem delu kleti gojili tudi gobe. Oba dela kleti sta povezana tudi s tunelom. Prva in samo delna obnova in začetek uporabe levega dela kleti (danes pod rimskim kolesom) sega nazaj v leto 1986, v letu 1996 pa so ta dela tudi dokončali.

Najvažnejši in najlepši del se je obnavljal v letu 1997, izvir bistre vode pa je radgonske vinarje in kletarje že dalj časa navduševal. danes pa navdušuje vse obiskovalce, saj je urejen v stopničaste slapove. Na obeh straneh se vidijo lepote, ki obiskovalca spominjajo na kraške jame.

V tem delu kleti so pred osmimi leti, ko so praznovali 145 – letnico izdelave šampanjca po klasični metodi v Gornji Radgoni, vzidali 145 steklenic Radgonske penine. Pred kletjo je zanimivo dvorišče, saj obiskovalec na tleh zagleda sonce, kot ga poznamo z etiket za vino Janževec.

Oste Bakal