Strokovni sejem za turizem v Celovcu

Prihajajoči sejem Gast Celovec je strokovni sejem mednarodnega formata, ki bo
potekal od 27. februarja do 02. marca 2005. S 450 razstavljalci iz več kot 12 držav ta sejem prav zagotovo ni brez razloga zasedel 1. mesto v prostoru Alpe-Jadran.Razstavna ponudba sega od ureditve in opreme do živil in pijač ter gastronomskih
sistemov in ponudbe za spodbujanje prodaje. V nadaljnjo stalno sejemsko ponudbo na GASTU sodi tudi posebna razstava „Mesto srečanja Wellness“, ki se tematsko navezuje na ostale razstave in kjer bodo predstavljena številna nova težišca.

Svet vina in užitkov
Vino jug: največja vinska razstava na jugu Avstrije. Več kot 100 proizvajalcev in trgovcev v sejemski hali 7 na skupno 1.500 m2 predstavlja vina iz Slovenije, Avstrije, Italije, Francije, Romunije in Južne Afrike.

Club 75: Klub vinogradnikov in ljubiteljev vin Club 75 je že zdavnaj postal inštitucija v okviru sejma GAST CELOVEC, ki ga vsako leto organizirajo v sodelovanju s koroškim društvom someljejev Kärntner Sommelierverein. Tukaj se predstavljajo vinogradniki, ki na tržišcu nudijo kakovostna vina določenih trt po prodajni ceni, ki ni višja od 7,50 evrov (brez DDVja). Obiskovalci lahko pokušajo nagrajena in odlikovana vina.

Od tečajev Vino-Crash do noči vin.
Kdor želi v kratkem času veliko izvedeti o sortah vinskih trt, pridelavi, zorenju,
skladišcenju in pokušnji vin, je ravno pravšnji kraj zanj začetniški tečaj „Kaj je dobro vedeti o vinu„ (Wein-Crash-Kurs), ki bo 27. februarja 2005 od 14.00 do 16.00 ure. Temi Sir in vino – dva, ki se ujemata! bo 01. marca 2005 od 16.00 do 18.00 ure posvečena degustacijska in dokumentacijska prireditev z dipl. inž. someljejem za sir, Josefom Stiendlom.

Kdor pa želi še več “vinskega pohajanja”, bo na prireditvi Noč vina 01. marca 2005 od 18.00 ure dalje na pravem mestu.