V AUX LYONNAIS Pariz, A. Ducasse restavraciji so se predstavila in pokušala povabljena slovenska vina

AUX LYONNAIS Pariz, A. Ducasse restavracija , 09.02.2005.
"Zelo uspešno smo se predstavili sommellierjem večih velikih pariških hotelov in restavracij.Predstavljena so bila vina Čurin, Batič, Graben – Šekoranja, Santomas, Tilia, Kogl, Istenič, ter nekaj znanih nemških in grških proizvajalcev.

Pri Graben je bilo predstavljenih 12 vin, kjer je bilo najvecje zanimanje (in laskavo ocenjen) za gamay B.D. barrique 99, gamay suhi jagodni izbor 03(cena 90 euro – prodan), rumeni plavec 03, sivi pinot barrique 00, sauvignon 03 (16% alk), traminec izbor (suhi 14% alk), traminec izbor 97 (prodan!).

Organizacija je bila v rokah P.Verheyda, nekoč A.Ducasse sommelierja v Essex House, New York, ki je izbral povabljene na pokusino. MEd povabljenci sta bila tudi bivši direktor Reanult NM gospod Bouton in gospod Z. Vodusek iz ameriške banke za razvoj.

Predstavitev je bila glede na lokacijo "ponujanje ledu eskimom", pa vendar zelo uspešna. Pokazali smo še enkrat, da je prihodnost prodaje slovenske kvalitete zunaj Slovenije. Glede nekaterih vin je bila izjava enega od sommelierskih starost takšna, da si jo je vredno zapomniti: "Bodite Slovenci, ne poskusajte nas kopirati!"

Fotografije so na ogled v Fotogaleriji SloVino.com s klikom na https://www.slovino.si/galerija.php?cat=1

Avtor članka in fotografij: Janez Šekoranja, Vino Graben – Bizeljsko