V torek 29. marca bo na Gospodarskem razstaviču v Ljubljani potekala prva javna predstavitev vin, ki sodelujejo v akciji Pargelj.Na terasi Gospodarskega razstaviča ob vodometu bo potekalo tekmovanje kuharjev v pripravi jedi iz beluev.
Organizatorji: Gospodarsko razstaviče, kulinarična revija TARTUF ter Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino so za leto 2005 razpisali tekmovanje za pripravo jedi: riota z belui in gamberi.
Svei zeleni beluevi vrički, ri, očičeni gamberi ter začimbe bodo v spretnih rokah 10 tekmovalnih ekip nudili kulinarično zadovoljstvo, najprej strokovni komisiji, nato pa bodo razveseli tudi obiskovalce ob dnevni degustaciji. Ob jedeh se bodo pokuala vrhunska vina, ki so jih sommelierji izbrali kot idealno spremljavo k jedem iz beluev. Razglasitev rezultatov in podelitev priznaj in nagrad bo v torek ob 18. uri v Gostilni Vinoteka GR.
Tekmovanje gostincev na Gospodarskem razstaviču dne 29.3.2005 v pripravi jedi iz beluev bodo omogočili:
Gospodarsko razstaviče d.o.o., Revija TARTUF, Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino in Gostilna Vinoteka GR.
Sestavine za rioto z belui in gamberi pa bodo prispevala podjetja: GEA PRODUKT d.o.o. (belui), .RIVAL TRADE d.o.o. (gamberi), DROGA d.d. (ri in začimbe) in Tovarna olja GEA d.d. (oljčno olje).
Nagrade zmagovalcem bodo prispevali: revija TARTUF, DROGA d.d., Tovarna olja GEA d.d. ter sodelujoči vinarji.
Vabljeni na pokuino in oceno.