V torek prva javna predstavitev letošnje akcije ŠPargelj

V torek 29. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala prva javna predstavitev vin, ki sodelujejo v akciji ŠPargelj.Na terasi Gospodarskega razstavišča ob vodometu bo potekalo tekmovanje kuharjev v pripravi jedi iz belušev.

Organizatorji: Gospodarsko razstavišče, kulinarična revija TARTUF ter Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino so za leto 2005 razpisali tekmovanje za pripravo jedi: rižota z beluši in gamberi.

Sveži zeleni beluševi vršički, riž, očiščeni gamberi ter začimbe bodo v spretnih rokah 10 tekmovalnih ekip nudili kulinarično zadovoljstvo, najprej strokovni komisiji, nato pa bodo razveseli tudi obiskovalce ob dnevni degustaciji. Ob jedeh se bodo pokušala vrhunska vina, ki so jih sommelierji izbrali kot idealno spremljavo k jedem iz belušev. Razglasitev rezultatov in podelitev priznaj in nagrad bo v torek ob 18. uri v Gostilni Vinoteka GR.
Tekmovanje gostincev na Gospodarskem razstavišču dne 29.3.2005 v pripravi jedi iz belušev bodo omogočili:

Gospodarsko razstavišče d.o.o., Revija TARTUF, Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino in Gostilna Vinoteka GR.

Sestavine za rižoto z beluši in gamberi pa bodo prispevala podjetja: GEA PRODUKT d.o.o. (beluši), .RIVAL TRADE d.o.o. (gamberi), DROGA d.d. (riž in začimbe) in Tovarna olja GEA d.d. (oljčno olje).

Nagrade zmagovalcem bodo prispevali: revija TARTUF, DROGA d.d., Tovarna olja GEA d.d. ter sodelujoči vinarji.

Vabljeni na pokušino in oceno.